14 признака на психологически силната жена


14 признака на психологически силната жена
Снимка: iStock/Guliver

Тези признаци издават, че жената е психологически силна личност. Знае коя е, какво иска и как да го постигне, без да изневерява на себе си.

1. Тя е загърбила миналото си

За силната жена миналото не доминира над настоящето. Тя просто извлича опит от това, през което вече е преминала, живеейки тук и сега.

2. Тя е сравнително егоистична

Силната жена разбира, че има моменти, когато саможертвата е ненужна. Тя знае едновременно да бъде егоист и да остане земна, без да прекрачва границите.

3. Тя не се фокусира върху бъдещето

Тя не очаква някой ден да бъде успешна или да намери богат мъж, който да плаща сметките ѝ. Просто взима всичко в свои ръце. Не се рее из бъдещето, а живее в настоящето.

4. Тя не живее в илюзии

Тя разбира, че светът може да бъде жесток и не всички хора са добри и мили. Не позволява на неприятностите да я съборят.

КОГАТО СИ "ТВЪРДО" МОМИЧЕ С МЕКО СЪРЦЕ

5. Тя не се опитва да угоди на никого

Някои дори я мразят заради това, докато други, напротив, я обожават. Не я интересува какво казват другите, как я възприемат, нито иска да угоди на всички. Тя е искрена, честна и пряма.

6. Тя е емпат

Тя разбира чувствата и емоциите на другите хора, осъзнава сериозността на техните преживявания, така че може да предложи своята помощ, но само в определени моменти.

7. Тя разбира, че никой не ѝ дължи нищо

Тя никога няма да сметне за обида, ако ѝ откажат нещо. Рядко попада в конфликтни ситуации. Просто не очаква нищо от другите, осъзнавайки, че никой не ѝ дължи нищо.

8. Тя разбира, че не дължи на никого нищо

Следователно никой няма да може да я манипулира!

9. Тя знае как да откаже

Тя знае кога да каже "не" и не се страхува да го направи. Понякога ситуациите се развиват по такъв начин, че трябва да може да откажете молба или оферта, ако това е неудобно за нея самата.

ТОВА СЕ СЛУЧВА, КОГАТО ПРЕВЪРНЕТЕ СЕБЕ СИ В ПРИОРИТЕТ

10. Тя поема отговорност

Тя не се страхува да се изправи пред последствията от своите действия, дела и думи. Отговорна е за себе си.

11. Тя инвестира в себе си

Тя не пести средства за себе си, било то за развитие или външен вид. Затова тя е толкова добре поддържана, красива, начетена и е интересно да се комуникира с нея.

12. Тя не се страхува от промяната

Всеки човек има зона на комфорт, но понякога трябва да я напуснете, за да постигнете нещо. И тя не се страхува от промяната, защото знае, че ако седи неподвижно, нещата може да се влошат.

СИЛНИТЕ ЖЕНИ НЕ СЕ РАЖДАТ, ТЯХ БУРИТЕ ГИ СЪЗДАВАТ

13. Тя не се страхува да рискува

Тя е от категорията на онези хора, които казват: "който не рискува, той не печели". Разбира се, това е умерен риск, с балансирани плюсове и минуси и със съзнанието, че отговорността е само на нейните плещи.

14. Тя не очаква моментални резултати

Само психологически силната жена издържа и не се отказва от това, което е започнала след първия провал. Няма незабавни резултати. Ако иска красива фигура, ще трябва упорито да работи върху нея във фитнеса.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още по темата


Още от Силна


Реклама
Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


 • Големият месечен хороскоп за февруари...
  Големият месечен хороскоп за февруари 2023

  Овен През този месец няма да сте особено настроени към общуване и развлечения, но и не е задължително да участвате в такива. Работната обстановка ще продължи да бъде спокойна, но е важно да избягвате конфликти с колеги или началници. В личния живот не очаквайте особени сътресения. Сега ще можете...

 • Съвет за всяка зодия за февруари 2023...
  Съвет за всяка зодия за февруари 2023

  Овен През този месец ви съветваме да бъдете по-внимателни с половинките си. Може да останете неразбрани от тях, затова общувайте повече и говорете направо. Телец Телците ще имат успехи в работата, но трябва да свършат всичко в срок. Може да получат дори повишение. Близнаци Близнаците...

 • Хороскоп за днес, 3 февруари 2023...
  Хороскоп за днес, 3 февруари 2023

  Овен През този ден ще бъдете първи във всичко. Това ще е уморително. Помислете дали да не отстъпите някое първенство. Телец През този ден бъдете най-вече себе си. Нищо по-хубаво от това не можете да предложите или измислите. Ще бъде оценено. Близнаци През този ден помислете добре преди да...

 • Задушница 2023 - Голяма, Черешова и...
  Задушница 2023 - Голяма, Черешова и Архангелова

  Традиционно на задушница във всички православни храмове се отслужва заупокойна литургия. Хората посещават гробовете на своите починали близки и приятели, за да почетат паметта им, да си спомнят за тях и да се помолят за душите им. Както на всяка Задушница, се раздава жито и храна за "Бог да прости мъртвите...

 • Късметче за всяка зодия за 2 февруари...
  Късметче за всяка зодия за 2 февруари 2023

  Овен Късметът ви днес отреди, че време за любимата си книга ще имате до зори. Телец Затворете очи и силно си пожелайте нещо. Близнаци Стара любов ще се завърне в живота ви и ще ви върне вярата в хората и това, че те се променят истински. Вижте още: Тези зодии ще имат много късмет през февруари...

 • Хороскоп за днес, 2 февруари 2023...
  Хороскоп за днес, 2 февруари 2023

  Овен През този ден желанията ви ще са повече, но в действителност нямате нужда от всичките. Помислете с какво бихте се задоволили на този етап. Ще се почувствате много по-щастливи. Телец Днес ще ви се случи нещо, което сте очаквали да се случи на друг етап. Ще сте достатъчно подготвени, така че...

виж всички виж всички
Реклама
Реклама