27 неща, които трябва да направите през живота си


27 неща, които трябва да направите през живота си
Снимка: iStock/Guliver

Животът ни е като пъзел - докато не съберем всички парченца, нямаме поглед върху цялата картинка. И все пак всички знаем, че живеем само един живот, а мечтите и целите ни невинаги отговарят на времето, с което разполагаме. Голяма част от хората чакат да достигнат преклонна възраст, за да се замислят за възможностите и пропуснатите такива в живота си. От Daily Quotes съветват да не чакате до 50-годишна възраст, за да направите следните неща:

1. Създайте нещо от нищо. Усещането да изработиш нещо със собствените си ръце е несравнимо.

2. Намерете фраза или цитат, който ви мотивира за действие и ви вдъхновява. Направете го своя лична мантра и си я повтаряйте всеки ден.

3. Изправете се срещу някой от страховете, с който се борите от дълго време. И го преодолейте. Страховете ни дърпат само назад.

4. Подарете си нещо хубаво, което винаги сте искали да имате. Заслужавате да притежавате нещо, което ви прави щастливи.

5. Изпратете подарък на родителите си и им кажете, че ги обичате. Те го знаят със сигурност, но е хубаво да им го казвате и показвате.

6. Посетете историческите забележителности в региона, в който живеете. Освен че това ще обогати общата ви култура, ще се забавлявате, докато пътувате и ще опознаете нови места и хора.

7. Кандидатствайте за работата-мечта. Дори и да се чувствате несигурни и да се страхувате от провал, никога няма да разберете какво би станало, ако не опитате.

8. Отидете на почива, без да взимате със себе си никакви технологии. Оставете телефона, лаптопа, таблета и всички други джаджи, които използвате в ежедневието си. Така ще се насладите на истински ефективна почивка.

9. Направете нещо, за което се колебаеете и може да съжалявате по-късно. Понякога най-добрите неща се случват само когато поемете достатъчно голям риск.

10. Прекарайте поне една нощ на къмпинг под звездите.

11. Поживейте на ново място, което е съвсем различно от родния ви град. Това ще разшири хоризонтите ви и ще ви направи по-адаптивни към промените в живота.

12. Загърбете някой от вредните си навици. Ако можете да го направите с всичките ще бъде най-добре, но един също е добро начало.

13. Изпратете съобщение на човек, на когото се възхищавате. Напишете му колко много ви радват неговите успехи. Дори и да не ви отговори никога, вие самите ще се почувствате по-добре.

14. Направете нещо глупаво в компанията на приятелите си, без да се чувствате неудобно след това.

15. Отидете на вечеря или на кино сами. Облечете любимите си дрехи, отидете на любимото си място и се научете да се наслаждавате на собствената си компания.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама