4 закона на Вселената, които ще променят живота ви


4 закона на Вселената, които ще променят живота ви
Снимка: Istock

Днес ви представяме 4 основни закона на Вселената, които ще ви помогнат значително да подобрите живота си и да осъществите големите си мечти, стига да промените начина си на мислене.

Вижте още: Кога настъпва астрономическата есен през 2023

1. Закон за Привличането

Подобните неща се привличат. Всичко в Света се намира в непрекъснато движение и вибрира. Разликата между многообразното проявление на Творението е в различната скорост и форма на вибрацията. Всяка мисъл също вибрира, всяка мисъл излъчва сигнал и привлича към себе си съответстващ сигнал.

Нашите мисли+ чувства = енергията ни. Енергията, която излъчваме, привлича подобна енергия. А когато променим своята енергия, всичко окoло нас започва да се променя. Ключът към това да привлечеш нещо, което желаеш в живота си, е да постигнеш вибрационна хармония с него. Най-лесният начин за това е да си представиш, че го имаш, да се вживееш, сякаш то вече е част от твоето преживяване и да влееш мислите си в удоволствието от него, да намериш чувството и да го задържиш. Така ще излъчваш вибрации и ще започнеш да привличаш като магнит хора, обстоятелства и предмети с подобна вибрация.

2. Закон за намерението

Според този Закон, когато сме водени от чисто намерение, можем да бъдем сигурни в положителния изход. Намерението е желание, изчистено от съмненията, страха, от манипулации. То е желание, необвързано с резултата, концентрирано внимание върху постигнатата цел.

Намерението има огромна организираща сила, то може да извърши такива промени на събитията около нас, че всичко да стане, както си го представяме.

За да реализираме намерението си е необходимо:

Първо да формулираме конкретно каква е целта ни.

Вяра, без съмнения, но не точно вяра, а както казва Вадим Зеланд – празна и безгрижна решимост, когато просто "знаеш", че целта ти ще се осъществи, когато след като си дал "поръчка" на Вселената, очакваш спокойно и без нетърпение намерението да се осъществи, да се довериш. За тази цел помагат утвържденията.

Трябва да знаеш, да приемеш, че заслужаваш целта ти да се реализира.

За приближаването към целта ни помага най-много визуализацията на постигнатата цел.

Трябва да си осъзнат, т. е. да си нащрек за знаците, които ти дава Вселената и да не натрапваш на света своя сценарий, защото често целта се реализира по най-неочаквания начин и трябва да си с отворени очи за различните варианти, да можеш да се възползваш от възможности, които се появяват.

Най-важната крачка – отказването от емоционалното вкопчване в целта, дори много автори говорят за намаляване на важността и отказване от целта (не от намерението, а от преследването на целта, т. е. да се наслаждаваш на процеса, а да не се стремиш към целта) и тогава целта се реализира "от само себе си".

Вижте още: Jamais Vu: Явлението, обратно на дежа вю

3. Закон за парадоксалното намерение

Някои автори отделят като отделен закон – закона за по-специфичен вид намерение, при което нещата сякаш се получават напук на нашите желания и получаваме това, което активно НЕ искаме – парадоксалното намерение. Ето как определя това парадоксално намерение Сандра Ан Тейлър:

"Според Закона за парадоксалното намерение ние сме склонни да отблъскваме точно тези неща, към които отчаяно се стремим!

Ако упорито и безплодно се стремите да предизвикате дадено събитие, тази вибрация на разочарованието ще го отблъсне, ще отдалечи хората и обстоятелствата, които биха могли да ви донесат желания резултат.

ОТЧАЯНИЕТО И НЕТЪРПЕНИЕТО ДЕЙСТВАТ КАТО СПИРАЧНИ МЕХАНИЗМИ!

Когато се откажете от днешното щастие и прегърнете тревогата за утрешната несигурност, вие блокирате готовността си да получавате.

Най-добрата енергия се получава, когато се отърсите от нетърпението и се изпълните с упование, когато се измъкнете от отчаянието и изберете мира на настоящето.

Според закона за парадоксалното намерение може да получите това, което искате ЕДИНСТВЕНО АКО ЗНАЕТЕ, ЧЕ ТО НЕ ВИ Е НЕОБХОДИМО, ЗА ДА БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ!

Когато затънете в енергията на парадоксалните намерения, ясно преобладаващата ви мисъл, свързана с целта ви е:

"Не мога да бъда щастлив, ако това не стане."

Едно такова убеждение превръща идеята ви в неспособност да бъдете щастливи във вашата действителност…

Преследвайте целите си, защото искате резултатът да обогати ВАШИЯ ВЕЧЕ ЩАСТЛИВ ЖИВОТ, а не защото без тях ще се чувствате нещастни.

Освен това знайте, че понякога Вселената не ни дава точно желаното в момента, когато го искаме, защото по-нататък ни очаква нещо по-добро."

4. Закон за хармонията 

Според този закон, когато сме в хармония със себе си и света, енергията ни отваря Вселенското изобилие и получаваме достъп до прозренията, силата и цялата благодат, която може да предложи светът. Тогава нещата които искаме, се случват без усилие… сякаш от само себе си. Природата винаги избира пътя на най-малкото съпротивление, където се изразходва най-малко енергия.

Хармония със света можем да постигнем, когато се съсредоточим върху две привидно противоречащи си намерения:

Да поемем пълна отговорност за това как реагираме и как приемаме нещата. Само ние можем да решим дали една ситуация ще я разглеждаме като проблем или възможност. Ние сме отговорни за това дали избираме да страдаме и да се самосъжаляваме или да си "направим от лимона лимонада".

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама