5 неща, които емоционално силните жени никога не правят


5 неща, които емоционално силните жени никога не правят
Снимка: Thinkstock/Guliver

Жените са изключителни създания. Освен че са нежни и красиви, те са борбени, смели, а дори в много ситуации се държат много по-мъжки отколкото представителите на силния пол.

Разбира се, независимо от пола, хората са различни и както има по-чувствителни, слаби и неуверени, така има и много емоционално силни жени, които могат да бъдат един добър пример за всички хора.

За да успее в живота, един човек трябва да вярва в себе си и във възможностите си и да не се спира пред нищо. Това е едно от нещата, които можем да научим от силните жени.

Ще ви представим някои ото нещата, които жените със силен дух и характер никога не правят. Постарайте се и вие да не ги правите.

Силните жени:

Не се поддават на страха

Едно от най-хубавите качества на емоционално силните жени е безстрашието. Не бива да се страхуваме да опитаме нещо ново, независимо дали може да се провалим.

Повечето жени са перфекционисти – обичат да са сигурни, че ще успеят, никога не действат рисковано, за да избегнат заплахата от провал. Това обаче не трябва да е така. Трябва да бъдем смели и безстрашни.

Точно страхът е този, заради който много често се отказваме от своите мечти, начинания, дори връзките ни с хора.

Емоционално силните жени не допускат тази грешка – те намират начин да преодолеят страховете си и затова много често успяват във всичко.

Не се страхуват от промяната

Ако постоянно се колебаете дали да направите крачка напред, да рискувате, да опитате нещо ново, то вие определено не спадате към т.нар. "емоционално силни жени”.

Не бива да се плашите от промяната, точно тя я тази, която ви е нужна, за да подредите живота си. За силните хора да стоиш на едно място и да не променяш нищо означава загуба на време и енергия.

Не се притесняват да се вслушат в чуждото мнение

Разбира се, това не означава да се влияят от околните и да слушат само това, което хората им казват. Те са независими и силни, но това не означава да не се заслушат от време на време в мнението на другите. Въпросът е да обръщате внимание на онова, което ви се стори полезно и правилно. Винаги може да се научи нещо от някой по-опитен и мъдър човек.

Не се страхуват да се обърнат за помощ към други хора

Да бъдеш силен и независим не значи, че трябва да разчитат единствено на себе си. Няма нищо лошо в това от време на време да помолиш за помощ и подкрепа някой близък за теб човек. Силните жени знаят това. Те са борбени и независими, но все пак и те са хора. И те си имат приятели, на които могат да разчитат в трудни моменти, защото понякога всеки има нужда от това някой да му подаде ръка.

Не се сравняват с другите

Истинските, силни и независими жени уважават себе си, харесват се и никога не се сравняват с другите. Направете го и вие - бъдете своето собствено вдъхновение.

"Няма причина да не бъдете толкова добри, колкото са другите, а дори и по-добри.", съветва талантливата бижутерка и забележителен моден блогър Джес Хана.

"Вие сте си вие и никой друг не може да бъде като вас. Бъдете себе си. Това е, което ви прави уникални и специални.”

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама