6 неща, които да си кажем в труден момент


6 неща, които да си кажем в труден момент
Снимка: Getty Images/Guliver

Единственият човек, който може да ви помогне да преодолеете трудностите в живота, сте самите вие. Най-ефикасният начин да разберете истината за това е да проведете вътрешен диалог със себе си. По този начин ще можете да се справите с всяка ситуация и да намерите куража и вътрешната сила, които се намират във вас, за да направите следващата стъпка напред. 

Ето и 9 важни неща, които трябва да си кажете, когато преминавате през трудни моменти.

1. Имам всичко, което ми трябва, за да премина през това

Мисленето на неща като "Не мога да направя това" или "Това не е честно" само ще ви накарат да се чувствате победени. Вместо това трябва да помните какво вече имате. Ако сте стигнали до тук в живота, очевидно имате някои способности и инструменти, с които да се справите и с тази трудност. 

2. Да живея според ценностите си е това, което има значение

Ще има хора, които няма да ви харесват и времена, няма да бъдат съгласни с решенията, които взимате. Но вашата работа не е да угодите на всички. Бъдете достатъчно смели, за да живеете според собствените си ценности.

3. Провалът е част от пътя към успеха

Провалът не е приятно нещо, но самосъжалението няма да ви помогне. Всеки път, когато падате, означава, че си поставяте нови лимити. Помнете, че всеки провал е възможност да станете по-силни и по-добри.

4. Всичко, което мога да направя, е най-доброто

Да търсите перфектност от себе си може да ви нанесете повече вреда, отколкото да ви помогне. Независимо дали сте на интервю за работа, от която наистина имате нужда, или имате един последен шанс да пробвате за това повишение, просто бъдете себе си. Няма идеални хора и никой не очаква вие да бъдете такива.

5. След пет години това няма да има такова значение, както мисля сега

Поддържайте постоянните проблеми в перспектива, като си напомняте, че емоционалната болка, безпокойство няма да траят вечно. Много от днешните важни решения и основни тревоги всъщност няма да имат такова значение след няколко години.

6. Аз съм по-силен, отколкото смятам

Сериозни здравословни проблеми и загубата на близки може да бъде много трудна за преодоляване. Но катастрофални прогнози като "Никога няма да се излекувам от това" или "Никога няма да бъда отново щастлива" само ще ви повлекат надолу. Нещастията често разкриват вътрешна сила, за която никога не сме подозирали.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама