7 важни неща, които трябва да направите, за да подобрите живота си


7 важни неща, които трябва да направите, за да подобрите живота си
Снимка: iStock

Психолозите вярват, че всеки човек може значително да подобри собствения си живот, ако научи няколко много важни истини за себе си. И дори ако започне да ги следва, той ясно ще разбере, че наистина има щастие. Никой не казва, че ще е лесно. Винаги е трудно да се откажем от привичните модели на мислене и поведение. Но с нужната настойчивост и желание - това е съвсем реално. Основното е да знаете какво точно трябва да промените в себе си.

Казвайте "Благодаря!"

Това е най-лесният начин да привикнете към чувството на благодарност. А реакциите на благодарност влияят много добре на здравето и настроението ни, като отделят хормона серотонин. Между другото, вършенето на добри дела е специфична психотерапевтична практика, която улеснява излизането от депресия.

Говорете за проблеми си

В крайна сметка, ако не изкажете недоволството си, то ще се натрупва вътре, докато достигне критична точка. И какво ще се случи след него - никой дори не може да предположи. Във всеки случай - нищо добро.

Правете нещата едно по едно

Всеки сложен проект може да бъде разделен на няколко етапа. И се съсредоточете върху постигането не на далечна и трудна цел като цяло, а на конкретни и постижими резултати. И всяко такова постижение ще доведе до повишено производство на серотонин в организма.

АКО ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ, НАПРАВЕТЕ ПРАВИЛНИТЕ ИЗБОРИ В ТОЗИ ЖИВОТ

Повече физически контакт

Поне на ниво прегръдки, ако не са налични други методи. Както показва практиката, прегръдките стимулират отделянето както на серотонин, така и на окситоцин. И тези хормони не само ни отпускат на физиологично ниво, но и значително подобряват настроението.

Още нови неща

Но не става въпрос за покупки, а за информация. Всяко ново преживяване носи ползи за тялото, помага да се гледа на ситуацията от нов ъгъл. Особено чуждите езици допринасят за тази цел.

Повече активност

Физическата активност също стимулира производството на различни полезни хормони. И намалява нивата на кортизол, хормонът на стреса. Затова редовните упражнения са изключително важни за тези, които искат да подобрят живота си. А фактът, че тренирате донякъде засилва и самочувствието.

Още положителни гледни точки

Ако погледнете към бъдещето с оптимизъм, то буквално ще привлече късмет към вас. Въпреки че в действителност нищо няма да се промени кой знае колко много - просто ще възприемете по-ясно събитията, които така или иначе биха се случили в живота ви. Но сега те ще придобият нов емоционален цвят и допълнително ще повишат настроението ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама