Ако искате да бъдете щастливи, направете правилните избори в този живот


Ако искате да бъдете щастливи, направете правилните избори в този живот
Снимка: iStock/Guliver

Ние сами пишем историята на живота си. И какъв човек ще бъдем също се определя само от нас - с помощта на изборите, които правим всеки ден.

В живота си всеки от нас прави стотици избори. С течение на времето те оказват влияние и в крайна сметка определят съдбата ни. Замисляли ли сте се как изглежда вашият избор? Какво избирате всеки ден?

Изберете личностно израстване

Всички обичаме да мечтаем и да говорим за това колко страхотно би било да се учим и да растем. Особено когато четем мотивираща публикация или книга. Но, като правило, много малко наистина практикуват това. Повечето от нас не правят нищо за личностното си израстване в реалния живот. Въпросът е редовно да се занимавате с физически упражнения, да пестите пари за бъдещето (поне малко), да четете няколко книги месечно, да правите упражнения всеки ден поне за половин час, да си намерите ново хоби, което ще ви вдъхновява всеки ден. Врете е да се превърнете в човека, който в своето пътуване ще продължава да расте всеки ден.

Изберете да не отговаряте на злото

Срещате много различни хора в живота: не само добри и мъдри, но и завистливи, зли, които ще ви обидят и ще ви наранят. Естествено, може да се изкушите да отговорите на тези хора със същото. Не се поддавайте на това! Когато ви лъжат, вие кажете истината. Когато се държат лошо с вас, вие покажете добротата в сърцето си. Ясно е, че понякога ще ви бъде много трудно, но повярвайте ни, в крайна сметка вие ще победите, а не злият и злонамерен човек.

ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ! ПОВЯРВАЙТЕ В ТОВА!

Изберете да се отървете от лошите навици

Първо вземете твърдо решение да прекратите завинаги онези навици, които вредят на вашето здраве и качество на живот. Точно днес, а не от понеделник или от Нова година, изберете един такъв навик и кажете: "Спирам - от днес ще прекратя това".

Ако не знаете как - попитайте за съвет приятели и познати. Забравете за останалото за известно време, изберете един навик и действайте. Спрете да пушите, изплатете дълговете си и повече не вземайте заеми, започнете да се храните правилно и да се движите повече, за да отслабнете и да сте здрави.

Всичко зависи от вас! Основното нещо е решителност и постоянство. Изберете разумен баланс на духовното, емоционалното и физическото. Животът ни става щастлив и смислен, когато тези три компонента са в хармония и разумен баланс. Опитайте се да отделите достатъчно време за развитието на духовността, емоционалното състояние и физическото здраве.

Винаги избирайте да сеете повече, отколкото да жънете

Светът ще стане много по-добър, когато всички искаме да му дадем нещо добро и светло. Отделете време да помогнете на някого, погрижете се за нуждаещи се и болни хора, щедро споделяйте любовта си. Повярвайте ми, всичко ще ви се върне стократно!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама