7 знака, че е време да приключите с това приятелство


7 знака, че е време да приключите с това приятелство
Снимка: iStock

Според проучване само 50% от хората, които смятаме за наши приятели, си мислят същото в отговор. Тези хора може да прекарват време с нас, защото искат да получат нещо от нас или смятат, че да имат много приятели е добре за имиджа им. Но дори приятелството ви да е започнало с взаимен интерес, това може да се промени с времето до нещо съвсем различно. Разбира се, недоразумения и кавги могат да възникнат дори между най-скъпите приятели, но ако тези връзки ви карат често да се чувствате неудобно и ви разстройват, може би е време да помислите дали трябва да ги продължите, или не.

Ако един човек прави долните неща, може би е по-добре да го извадите от списъка ви с приятели.

Вашият приятел ви кара да се състезавате с другите му приятели

Вашият приятел винаги ви казва колко много другите му приятели са по-интересни от вас и как са прекарали страхотно време заедно, което ви кара да се чувствате скучни и да изпитвате ревност.

През по-голямата част от времето по време на вашите срещи вие говорите за нещата на вашия приятел, но той не се интересува от вашите проблеми

Вашият приятел няма търпение да ви съобщава новините си, но веднага щом се опитате да кажете нещо за себе си, той получава спешно съобщение, на което да отговори, или намира друга причина да не ви слуша.

Вижте още: Най-силната притча за приятелството

Вашият приятел ви критикува снизходително, но не приема вашата критика

Честността в отношенията е много важна, конструктивната критика може да бъде доста полезна. Но токсичният приятел не мисли за чувствата ви, когато казва, че трябва да отидете на фитнес или да се подстрижете по-добре. Целта му не е да ви каже истината, а да ви унижи. Но този приятел може наистина да се възмути, ако се опитате да направите същото.

Вие инициирате срещи по-често от вашия приятел

Те не изглеждат заинтересовани да общуват с вас и не допринасят за връзката ви. Обратният проблем може да бъде, когато вашият приятел е твърде залепен и изисква цялото ви време, което също не е толкова добре.

Вашият приятел смята, че трябва да се промените

Ако случайно се карате, вашият приятел си мисли, че вие винаги грешите, че бихте могли да сте по-меки или по-малко импулсивни, или нещо друго. Но те, от друга страна, винаги са прави или оправдават поведението си, каквото и да става.

Винаги се страхувате от емоционална промяна - вашият приятел е или открит и приятелски настроен, или студен и безразличен

Непоследователността и непредвидимостта на поведението на вашия приятел винаги ви хващат неподготвени. Вчера си говорихте приятно по телефона, а днес ви игнорира и все се питате какво сте сгрешили.

Вижте още: Тези две зодии винаги ще ви помогнат в беда

Винаги сте предпазливи да не кажете нещо грешно, което може да предизвика гнева на приятеля ви

Вашият приятел често ви е обиден и ядосан, поради което винаги се чувствате напрегнати в негово присъствие и се страхувате да кажете нещо грешно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама