8 начина да преодоляваме трудните моменти в живота


8 начина да преодоляваме трудните моменти в живота
Снимка: iStock/Guliver

Всеки преживява тежки моменти - раздели, загуба на работа, близък... Днес ви предлагаме няколко идеи от професионални психолози, които могат да ви помогнат да се справите с трудните преживявания.

1. Говорете по-малко и правете паузи

Когато разговаряте с някой, който може да ви накара да се чувствате емоционално, опитайте се да правите паузи. Имате нужда от време да "охладите" и да помислите какво да кажете. По този начин ще има по-малко неща, за които по-късно ще съжалявате. И евентуално вашият гняв и раздразнение ще изчезнат.

2. Спрете да търсите в кого е вината

Постоянно да анализирате миналото в търсене да намерите чия е вината, включително да намерите начини да обвинявате себе си, рядко води до положителни резултати. Просто приемете - каквото се е случило, се е случило. Това, което има значение сега, е да намерите решение.

3. Справете се първо с най-големия проблем

Независимо от това, което ви се е случило, най-големият проблем, с когото повечето от нас се сблъскват, е гневът. Това забавя всички други емоции и избутва решението на вашите проблеми извън полезрението ви. Опитайте се да преодолеете гнева си с медитация, дълги разходки и физически упражнения. Или някакво друга дейност, която ви помага да се успокоите.

4. Овладейте нови способности и играйте спортове

Когато вашият мозък превключи да учи нещо ново, броят на нежеланите мисли в главата ви рязко намалява на нула. Всеки път, когато се усвояваме нов процес в нашите идеи и опит, ние се концентрираме върху това до такава степен, че ние мислим като цяло много по-малко. Същото правило важи и когато се занимаваме с физически натоварвания.

5. Напишете всички негативни мисли на лист и го изгорете

Изследвания са показали, че излагането на всички наши неприятни мисли на лист и след това унищожаването им може да ни помогне да намалим нивото на стреса и напрежението. Процесът на писане на нещата също така ви позволява по-добре да разберете собствените си чувства в сравнение с това само да ги слушате в главата си.

6. Помнете, че мислите ви не са факти

Реалността и мислите в главата ви не са едно и също нещо. Нашите емоции имат физически ефект върху нас под формата на стрес, безпокойство, напрежение, страх, които чувствате по цялото си тяло. Това води до това да възприемаме мислите като факти. Но помислете обективно и ще осъзнаете, че те са две отделни неща.

7. Да преодолеете това преживяване може да ви научи и да ви е в помощ в бъдеще

Помислете какъв урок сте научили от предишната си връзка и се опитайте да го видите като безценен опит за бъдещето. Ако може да разберете какво означава тази връзка, ще ви бъде по-лесно да сложите пълен край след нея. Всеки провал е шанс да поправим нещата и да се уверим, че сме придобили положителни качества .

8. Не живейте в миналото отново и отново

Когато мислим за миналото, често си представяме какво сме можели да кажем или направим различно, за да избегнем лоши неща да се случат. Но това не е по-различно от това да се опитваме да променим нещо, което се е случило преди хиляди години - невъзможно е.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама