Ако една мечта пресече ума ти, тя ще пресече и живота ти


Ако една мечта пресече ума ти, тя ще пресече и живота ти
Снимка: iStock/Guliver

Много идеи и мечти изглеждат луди, когато за първи път се сещате за тях, но всъщност не са. Те са иновативни идеи, които изпреварват времето си, които нарушават всички правила и стереотипи и включват нов начин да виждаме нещата. За да ги постигнете, е необходимо да сте смели, да не се спирате пред препятствия, но и да имате надежда, която ще ви накара да продължите напред.

"Имайте смелостта да следвате сърцето и интуицията си. Те някак вече знаят какво наистина искате да стане. Всичко останало е второстепенно."

Стийв Джобс

Мечтата е само началото

Мечтата е образ, който ние възприемаме като истински в съзнанието си, защото е нещо, което искаме силно и от сърце. Понякога това изображение е толкова ясно, че изглежда, че всъщност го преживяваме. И не сме далеч от истината, защото ако можете да си пожелаете, ще можете и да го изпълните!

Много писатели и художници са създали произведения, базирани на света на мечтите. Да мечтаем за неща, към които изпитваме страст или за реалност, която желаем, е само първата стъпка към създаването на образ в съзнанието ни. Става платно, което малко по малко придобива яснота, семе, което се подхранва от надежда и расте. Мечтата е само началото.

ВСЕКИ ЧОВЕК Е УНИКАЛЕН И ЗАСЛУЖАВА ПРИЗНАНИЕ, ВЯРНОСТ И ЛЮБОВ

Слушайте интуицията си

Интуицията може да се дефинира като способността да се разбере или реши бързо даден проблем.. Толкова бързо, че процесът обикновено избягва от осъзнаването ни, а ние не знаем как да го обясним логично.

Само за един ден трябва да вземем хиляда решения: кои дрехи да облечем, кой маршрут да предприемем, за да работим, коя форма на транспорт ще използваме. Всички тези решения се взимат бързо, защото ако това не беше така, дните ни щяха да бъдат пълни с постоянна нерешителност и ще загубим много време.

"Интуицията е духовен факултет и не обяснява, а просто посочва пътя."

Флорънс Сковел

Интуицията идва с емоции и физически усещания. Ако искате да вземете решение, трябва да се съсредоточите върху това как се чувствате и физическото въздействие, което произвежда всяко решение.

Пътят към постигане на вашите мечти

Пътят към вашите мечти може да е сложен, но е един, който трябва да си начертаете, поставяйки малки цели, които можете да постигнете по пътя, докато най-накрая постигнете мечтата, която толкова желаете. Фокусирането върху по-малки, изпълними цели в началото ще засили увереността ви и ще ви покаже, че можете да напреднете, ако го направите стъпка по стъпка и продължите да мечтаете.

Увереността е важен аспект в това да можете да постигнете мечтите си. Ако не сте уверени, че можете да го направите, никой друг няма да бъде уверен. Ето защо е важно да се съсредоточите върху малки, осъществими цели, които са по-непосредствени, защото всеки път, когато ги постигате, ще затвърдите идеята, че вашата мечта може да стане реалност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама