Всеки човек е уникален и заслужава признание, вярност и любов


Всеки човек е уникален и заслужава признание, вярност и любов
Снимка: iStock

Много жени живеят със скрито чувство на срам, което силно се отразява на самочувствието им. Нашите истории са индивидуални, но опитът ни е много сходен.

В един момент от живота ви някой ви казва, че нещо не е наред с вас (това може да се случи на всеки от нас, защото нещо не е наред с всички нас). И ако този някой започне постоянно да повтаря това, ситуацията се влошава.

В живота получавате точно резултатите, които смятате, че заслужавате. Ако не вярвате, че сте достойни за добри неща, няма да си позволите да ги имате.

Ще саботирате, отлагате и избягвате всички хубави неща в живота си, ако не вярвате, че ги заслужавате. За щастие можете да повишите самочувствието си и да повярвате, че заслужавате всичко най-добро. Време е отново да започнете да вярвате в себе си!

Погрижете се за себе си

На пръв поглед този съвет изглежда напълно очевиден. Може би вече сте разбрали, че трябва да се грижите за себе си. Но проблемът е, че има хора (и дори цели групи от хора), които ще се опитат да ви убедят, че като се грижите за себе си, се държите като егоист. Всъщност кой иска да бъде смятан за егоист? Факт е, че подобни обвинения обикновено идват от хора, които биха искали постоянно да сте в състояние на безпомощност. В този случай ще бъде по-лесно да ви манипулират. Следователно, никога не се заблуждавайте от тези глупости.

Пренебрегвайки себе си, сякаш си казвате, че вашата личност няма значение. Пренебрегването ви кара да забравите за своите желания и да потиснете емоциите си. И ако в крайна сметка това се превърне в нещо постоянно, вие се превръщате в депресиран, зъл, съмняващ се  в себе си човек.

Не се пренебрегвайте! Обществото има нужда от вас. В живота ви има цел. И за да я постигнете, трябва да намерите хармония със себе си. Трябва да започнете с най-фундаменталните неща - тоест да се грижите за душата и тялото си.

Трябва да се научите да отстоявате себе си

Може би хората, които ви карат да се чувствате зле, са ваши колеги или членове на семейството. Ако не можете просто да спрете да ги виждате, имате само един начин: трябва да се научите да се защитавате.

Разбира се, в началото ще изпитате чувство на дискомфорт. Но можете да се справите с тази задача. Това без съмнение е  във вашата сила. Бъдете готови да се защитите и изразете своето мнение. Спрете да се задоволявате с по-малко, отколкото заслужавате.

Вие сте добри и заслужавате най-доброто. Заслужавате признание, вярност и любов.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама