Понякога, за да бъдете истински щастливи, трябва да се преборите със себе си


Понякога, за да бъдете истински щастливи, трябва да се преборите със себе си
Снимка: iStock

Всички се стремим към щастие - винаги и навсякъде.

И всеки ден вземаме решения, които влияят върху това, което мислим и чувстваме за себе си и заобикалящата ни реалност.

Като правило вярваме, че вземаме информирани решения, които по някакъв начин ни приближават до постигане на благополучие. И, разбира се, в повечето случаи съзнателно се стремим към комфортен живот, лишен от чувство на страх и дискомфорт.

Проблемът е, че често нашите решения само увеличават отчаянието и безпокойството ни. Но можете добре да прекъснете този негативен цикъл и да тръгнете по истинския път към щастието. Просто трябва да спрете да...

Отговаряте с „Да“ на всяко изречение

Всички понякога казваме „да“ на хората и обстоятелствата, дори когато наистина искаме да кажем „не“. Страхът да не бъдем отхвърлени, страхът да не харесаме някого и страхът от появата на грубост ни пречи да кажем „не“, защото дълбоко в себе си всички искаме да бъдем обичани и уважавани от другите.

Трябва да се отървете от лошите навици и да ги заменете с добри, които могат да ви помогнат да постигнете успех и щастие (както в личен, така и в професионален план), като се научите да казвате „не“.

Ако се научите да защитавате интересите си, като отговаряте с „не“ на предложения и съвети, които не ви интересуват, тогава не само няма да обидите достойни хора, но и ще спечелите тяхното уважение и възхищение. Що се отнася до тези, които считат вашето ново поведение за грубо, тогава, повярвайте ми, не скърбете за реакцията им.

МОМИЧЕ, НЕ БЪДИ ТЪЖНА, ЗАСЛУЖАВАШ ЦЯЛОТО ЩАСТИЕ НА СВЕТА

Да живеете в миналото

Обичайно е за всички нас периодично с носталгия да си спомняме „добрите стари времена“, като забравяме, че онези неща, за които наистина си струва да живеем, са в настоящето, а не в миналото.

Мислите за миналото, независимо колко добри или лоши са, просто не могат да променят настоящето към по-добро. Но са напълно способни да го влошат. И въпреки че без съмнение, си струва да мислим положително за бъдещето, то ще стане безоблачно, само ако упорито работим върху настоящето.

Сравнявате себе си с други хора

Аз напълно разбирам колко неустоимо понякога може да бъде изкушение да се сравнявате с други хора (особено по-богатите и успешните), но все пак се въздържайте, тъй като това води само до увеличаване на недоволството от собствения ви живот.

Подобни сравнения ви правят лоша услуга, защото не отчитат факта, че всички ние сме уникални с нашите таланти, способности, страсти и страхове.

Когато отново почувствате желанието да се сравните с някой друг, опитайте се да направите това сравнение положително, а не отрицателно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама