Ако можете да промените себе си, значи можете да промените целия си живот


Ако можете да промените себе си, значи можете да промените целия си живот
Снимка: iStock/Guliver

Животът на всеки човек се състои от чести и непредвидими промени. Единственият постоянен фактор са чувствата, изпитвани в живота и нашето виждане за него. Благодарение на свободната воля ние имаме контрол върху това как гледаме на света. Това от своя страна определя какво избираме. И изборът ни влияе върху нашите резултати.

От нас зависи да решим кои сме и кои можем да станем, защото само ние можем да определим дали ще позволим на външни обстоятелства да ни влияят и по какъв начин.

Но някои промени се случват в живота ни редовно. Дори можем да кажем, че животът донякъде е подобен на промяната на сезоните - не можете да направите есенна промяна през лятото, но пък можете да ръководите отношението си към тези промени.

И първият наистина сериозен урок в живота, който трябва да научите, е как да се справите със зимите. Някои зими са дълги, някои са много къси, други са трудни и сурови, а трети са много леки, но винаги идват след есента и това никога няма да се промени. Никога.

Зимата може да бъде много, много различна. Може да донесе разочарование - усещане, познато на всички нас. Трябва да се научите да се справяте с времена на трудност и неяснота.

Разбира се, остава въпросът какво да правим със зимата. В крайна сметка не можете просто да се отървете, да речем, от януари, като го изтриете от календара. Но можете да направите нещо друго: Можете да станете по-силни, по-мъдри, по-добри.

Зимите няма да изчезнат и няма да се променят, но вие ще се промените.

Преди да осъзная това, аз, както всички други хора, често мечтаех за лято насред зимата. Когато дойдоха тежки времена за мен, безумно си пожелах да станат по-лесни. Не разбрах, че това няма да се случи, колкото и да исках...

Тогава един скъп за мен човек ми даде мъдър съвет, който искам да споделя с вас:

"Не желай живота ти да стане по-лесен. Пожелай си да бъдеш по-добра и по-силна. Не искай да се отървеш от проблемите, поискай да се научиш как да се справяш с тях. И не се страхувай от промяната, пожелай си повече мъдрост, за да я приемеш!"

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама