Ако не знаете какво да правите с живота си, прочетете това


Ако не знаете какво да правите с живота си, прочетете това
Снимка: iStock/Guliver

Понякога в живота не знаем какво да прави. Намираме се на кръстопът. На път, който изглежда не води на никъде. Независимо в каква фаза сте в живота си, ако сте нещастни, несигурни или не знаете какво да правите, имате нужда от преоценка.

Не може да знаете цялото бъдеще

Помнете, не знаете какво ще последва. Животът е пълен с интересни обрати, но ние постоянно преследваме неща, които обичаме да правим, независимо дали е работа или хоби. Това ще направи приключението по-интересно и забавно. Може би сега обичате да правите бижута. Може да ги продавате. След 5 години може да сте усешен дизайнер на бижута или да сте започнали да се занимавате с друго изкуство. Няма значение. Имате опит с правенето на бижута, което ще ви помогне за бъдещите ви проекти.

Опитайте се да се чувствате удобно с дискомфорта

Понякога животът не ни кара да се чувстваме комфортно. Понякога нямаме пари, за да направим всички неща, които искаме. Ако има нещо, което наистина искате да постигнете, тогава трябва да може да живеете с някакво количество дискомфорт с цел да го реализирате.

Животът е несигурен

Случват се всякакви неща. Мислих, че имам всичко. Страхотна работа, хубава къща. След това ме уволниха, загубих къщата си и навърших 40 в една и съща седмица. След това разбрах, че съм бременна. Лежах на дивана няколко дена депресирана, но след това помислихме със съпруга ми, направихме план и се преместихме в Аляска. Всяко лошо нещо е възможност да се случи нещо хубаво.

Преодолейте разсейването. Спрете да отлагате

Няма да станете по-млади. Съжаляваме, но това е истината. Ако не започнете да следвате мечтите си сега, накрая на живота си може да съжалявате за всичко, което не сте сторили. Направете първите стъпки. Спрете да се ровите постоянно във Facebook  и започнете да работите. Няма да отидете никъде, просто мислейки колко страхотно би било сте там.

Задавайте си въпроси

Отделете малко време за себе си. Задавайте си въпроси. Научете повече за себе си. Медитирайте. Напишете нещата, които ви интересуват. Мечтайте смело. Представете си наистина как правите тези неща.

Бъдете доброволец

Ако има работа или хоби, които са ви интересни, първо бъдете доброволец и вижте дали наистина искате да правите това. Цялото мечтаене няма да ви помогне, ако не пробвате и не си изцапате ръцете. Понякога мислим, че искаме да направим нещо, след това го пробваме и осъзнаваме, че не е за нас.

Спестявайте

Ако трябва да се преместите или да започнете курс, за да последвате мечтата си, ще имате нужда от пари, затова трябва да спестявате. Винаги е добре да отделяте малка сума от заплата си и да мислите за бъдещите си планове.

Отворете вратата

Възможностите може би чукат на вратата ви, но ако не я отворите, как може да разбере? Трябва да приемате възможностите, когато те са пред вас. Понякога не е правилното време, но няма значение. Отворете вратата или тази възможност може да почука на вратата на друг човек. Най-важното нещо, което трябва да помните, когато се чудите какво да правите с живота си е, че трябва да действате. Трябва да взимате решения и да опитвате нови неща – дори накрая да ги мразите или да искате да правите нещо друго. Накрая на живота си няма да съжалявате, че сте опитали и сте се провалили, а ще съжалявате, че не сте опитали изобщо.

Сега затворете лаптопа/изключете компютъра и започнете да живеете живота си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама