Декември – време да помечтаем


Декември – време да помечтаем

Часовникът тик-така... Някои от нас вече с нетърпение отброяват дните до настъпването на новата година.

Други пък с малко тъга осъзнават, че скоро трябва да се сбогуват с 2014.

Но, все пак, имаме още малко време... Време да се върнем няколко месеца назад и да преосмислим какво успяхме да направим и какво не през тази година. Каква беше тя за нас, какво ни донесе, какво ни отне, с какво ни изненада?

Имаме още малко време да довършим нещата, които не сме успели и да кажем това, което сме премълчавали. Защото все още годината не е свършила.

Да, декември е!

Последният месец, последната ни възможност, последният ни шанс...

Декември, който понякога е толкова красив и снежен, друг път е студен и мрачен.

Но това е месецът, в който всичко ни е позволено.

Време е да помечтаем!

Защото няма нищо по-хубаво от мечтите, независимо колко малки или големи са те. Карат ни да се усмихнем, да върнем надеждата си и да се борим за това, което най-силно желаем.

Повече щастие, нова любов, по-хубава работа, среща с любима звезда, пътешествие, дори нов член на семейството – може да си пожелаете какво искате и след това да повярвате, че то ще дойде при вас.

Точно така, защото освен месец на мечтите, декември е месец на вярата.

Вяра, че през тази година сме пораснали, научили сме нови неща, постигнали сме много, а това, което не сме успели, ще го постигнем през 2015.

Въпросът е в това да си уверен в себе си и никога да не се предаваш, да не спираш да се надяваш.

Животът обича силните, ето защо те са тези, които получават всичко. Но не на готово, разбира се, трябва да се потрудиш това, което искаш!

И нека да се върнем към мечтите...

Точно в този момент, спрете да правите какво и да е, затворете очи и мислете само за вашите най-големи мечти. Представете си, че те са реалност.

Представете си, че любовта ви е докоснала с онази изгаряща сила, че щастието е кацнало на рамото ви, имате толкова много от него, че без да се замисляте раздавате на всички. Светът е станал по-чисто и добро място, а хората по-усмихнати и щастливи... Помечтайте! За каквото искате, мечтайте – сега е вашето време!

А после, когато отворите очи, представете си, че всичко това е реалност, всички мечти могат да се сбъднат – това зависи единствено от нас.

Предайте тези позитивни мисли и на хората около вас, накарайте ги да се усмихнат, да повярват!

И не забравяйте, имате само още няколко дни, за да направите това, което не сте успели през изминалите 11 месеца.

Кажете на близките си колко много ги обичате, прегърнете приятелите си, простете на тези, които са ви наранили и поискайте прошка за грешките си, направете добро, помогнете на някой беден старец, нахранете гладно коте, усмихнете се на непознат, изненадайте някой скъп човек, пуснете си любимата песен, напишете писмо...

Правете по едно от тези неща до края на годината и така ще бъдете сигурни, че сте направили всичко, което трябва, не сте пропуснали нищо.

Така спокойно и с усмивка може да посрещнете новата, още по-хубава и спорна 2015 година!

И не забравяйте да купите подаръци и да ги сложите под елхата – и за малки, и за големи. Защото понякога възрастните имат по-голяма нужда от внимание и от мили жестове, дори и от децата.

На Коледа пишете на всички свои близки и приятели, дори и на някои, с които вече сте се забравили. Отворете сърцата си, повярвайте в магията, бъдете добри!

Не забравяйте също така да напишете своето писмо до Дядо Коледа и помнете –

На Коледа стават ЧУДЕСА : )

Прекрасен и усмихнат декември на всички!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама