Дори и да ви нараняват, дори и да ви предадат – бъдете добри!


Дори и да ви нараняват, дори и да ви предадат – бъдете добри!
Снимка: iStock

Досега всички сме опознали живота и можем да кажем с увереност, че той има своите възходи и падения. Понякога тези възходи и падения са причинени от други хора в живота ни, независимо дали искаме те да ни повлияят или не.

В един момент вие сте на най-високото си ниво, по-високо от всякога. Усмихвате се, смеете се, ставате толкова безстрашни. Този човек, който ви кара да се чувствате по този начин, означава много за вас, нали?

Тези хора се срещат толкова рядко! Тези, които биха направили всичко необходимо, само за да се почувствате изпълнени и щастливи. Най-лошото е, когато тези хора решат да те съборят.

Когато най-малко го очаквате, хората, които са имали най-голямо значение за вис, ви мамят, те изчезват от живота ви и в крайна сметка, единственото, което остава е да се чудите какво сте направили грешно.

Но вие не сте направили нищо грешно, просто те са решили да постъпят така.

Животът е постоянна битка и понякога ще се биеш заедно с някого, но друг път ще се озовеш сам, борейки се за себе си.

Но без значение какво се случва, независимо колко пъти казват нещо обидно, без значение дали ви нараняват или ви показват колко нечестни са: бъдете добри!

Разбира се, първо трябва да бъдете добри към себе си. Когато видите, че няма как да накарате приятелството / отношенията да работят, няма нищо по-хубаво от това да се отдалечите напълно.

ИДЕАЛЕН МОМЕНТ НЯМА! ВСИЧКО, КОЕТО ИМАМЕ, Е ДНЕС!

Но трябва да бъдете добри и да не наранявате. Оставете другите да се държат както искат, вие мислете за себе си.

Защо да не изберете да направите нещо добро за другите, дори когато те не са в състояние да направят същото за вас!

Бъдете добри с хората около вас, дори когато те не го заслужават, защото може би се нуждаят от това повече от вас.

Вероятно знаете за всички онези истории, че насилниците в училище всъщност са несигурни, малки деца, които се нуждаят от обич?

Възрастните хора не са по-различни. Хората, които ви нараняват и ви карат да почувствате цялата тази болка, се нуждаят от вашите любезни думи. Може би се питате, защо да им доставяте това удоволствие?

Защото те ще знаят, че не могат да ви смачкат или променят. Те ще знаят, че сте достатъчно силни, за да се справите с всичко, което ви наранява, защото сте добри и смирени.

Любезна дума или жест могат да променят нечий ден. Това дори може да накара някой да се замисли за действията си и може би дори да се промени.

Просто помислете какво можете да направите. Можете да повлияете на някого да не наранява отново друго човешко същество. Просто бъдете добри!

Но никога не забравяйте, че най-важният аспект от всичко това е да бъдете добри към себе си!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама