Дори и най-силният човек се уморява да бъде силен и има нужда някой да се погрижи за него


Дори и най-силният човек се уморява да бъде силен и има нужда някой да се погрижи за него
Снимка: StockSnap / Pixabay

Дори и най-силният човек може да се почувства изтощен. Смелите и упорити хора понякога се уморяват да се грижат за другите. Дори понякога искат да избягат за кратко от независимия живот, който някога са избрали, от всички проблеми, които трябва да бъдат решени, от цялата работа, която трябва да се свърши.

Те се уморяват от факта, че другите разчитат на тях през цялото време, докато те самите нямат никого, на когото да разчитат. Те дори не са в състояние да отговорят, че не могат да направят нищо, защото целият свят очаква нещо друго от тях. Хората около тях очакват, че винаги ще бъдат насреща...

Дори и най-силният човек има нужда от любов и обич. Никой не обича да се чувства сам. Никой не обича да бъде отхвърлен. Понякога силните хора изобщо не искат да бъдат герои. Понякога дори те имат нужда от някой, който ще ги „спаси“ или поне просто ще бъде с тях в най-трудните моменти. Те също имат нужда от някой, когото могат да нарекат най-добър приятел или партньор. Някой, който ще открие за тях всички онези невероятни неща, които един наистина отдаден човек може да направи.

ДА СЕ ТРЕВОЖИМ ПО-МАЛКО: МИСИЯ ВЪЗМОЖНА

Защото понякога дори най-силният човек се огъва под тежкия товар, който носи. И обикновено това се случва, когато той забрави за себе си поради факта, че е трябвало да бъде силен твърде дълго време. Когато не може да стане от леглото, защото тялото, сърцето и душата му са изпълнени с тежест. Когато всичко, което е изградил, се разпада, а наоколо няма никой, който да му помогне.

Дори и най-мощните хора понякога се нуждаят от почивка, те трябва временно да дадат „волана“ на другите. Те трябва да забавят и да презаредят батериите си, за да не се изтощават и да се унищожават. Те трябва да се отворят за промяна и да оставят другите да направят нещо за тях. Защото те нямат суперсили. Те също са хора, както всичко останали и трябва да го усетят.

В крайна сметка дори най-силният човек се уморява да бъде силен, защото тази сила не му е дадена от раждането. Той се е научил да бъде силен, изправен пред много трудности и препятствия, които трябва да преодолее сам.

Защото... дори и най-силният човек се уморява да бъде силен и има нужда някой да се погрижи за него.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама