Довери се на сърцето, дори когато разумът не вижда смисъл


Довери се на сърцето, дори когато разумът не вижда смисъл
Снимка: iStock/Guliver

Ако няма нищо друго на този свят, на което можете да се доверите, не забравяйте, че сърцето ви знае истината. То може да усети кое е подходящо, как изглежда пътя, който е предназначен за вас. Сърцето ви знае какво ще ви помогне да се превърнете в човека, когото копнеете да бъдете.

Комуникацията на сърцето е фина. Тя не използва гласа в главата ви, а много тихи намеци в душата ви. Разумът ви няма да може да усети тези чувства, нито да ги осмисли. Умът ви е посветен на пътя, който сте изминали, парчетата от живота, които сте изградили за човека, който вярвате, че сте. Разумът ви жадува за логика и сигурност, структура и яснота и точно това ще предизвика най-голяма съпротива.

Любовта не е разумна. Обажданията не са сигурни. Пробуждането руши структурата. Душата не работи чрез логика.

ДОМЪТ Е УСЕЩАНЕ, А НЕ МЯСТО ИЛИ ЧОВЕК

Разумът ви е начертал безопасен маршрут, вярвайки, че има само един път, по който да вървите, и само един начин на живот, който да бъде изживян.

Сърцето ви обаче знае нещо много по-голямо. Знае, че трябва да търсите това, което ви вълнува, знае човека, който трябва да бъдете, дори ако не можете да си го представите в момента.

Сърцето върви бавно. Не действа импулсивно, ирационално или с гняв. Сърцето просто ви показва коя е истината чрез чувствата, които не избледняват. Сърцето ви показва къде трябва да бъдете, продължавайки да ви води точно там. Сърцето е свикнало да вярва, преди да види. Сърцето е най-важната част от това, което сте.

Най-важното пътуване в живота ви не е това, при което намирате волята да продължите напред, когато не искате, а по-скоро да се осмелите да поставите всичко на везните, да прекрачите хоризонта и да се надявате на най-добрия възможен изход.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама