Ето как да се справите с лошите мисли


Ето как да се справите с лошите мисли
Снимка: iStock/Guliver

Лошите мисли, които внезапно нахлуват в главата ви, понякога може да бъдат по-неприятни дори от събитията, които са ги причинили. Te могат да бъдат причина за стрес и депресия, поради което трябва да се научите да се справяте с тях. Ето няколко съвета как може да блокирате притока на лоши мисли:

1. Избягвайте стреса 

Случвало ли ви се е да се скарате с всички наоколо само защото в главата ви нахлуват лоши мисли? Сякаш това ще ви помогне по някакъв начин и ще ги отблъсне. Това обаче не е така и специалисти твърдят, че дори прави ситуацията още по-сложна. Отпуснете се и не прибягвайте до скандали.

2. Медитирайте

Изключително много хора правят това и са доволни от ефекта. Медитирайте всеки ден сутрин и вечер, за да постигнете желания резултат. Докато медитирате, ще стигнете до състояние на пълно изключване, което със сигурност ще ви помогне. Медитацията не отнема много време и е много ефективна в този случай. След като направите това, ще се почувствате значително по-спокойни.

3. Не се опитвайте да бягате 

Просто признайте неизбежността на лошите мисли и спрете да бягате от тях. Осъзнайте факта, че те идват и си отиват. Приемете всяка като нещо, което вече знаете, но няма как да промените. Просто се примирете и бъдете безразлични към мислите, които нахлуват в главата ви. След известно време ще разберете, че несъзнателно сте прогонили всички негативни мисли, защото не сте им обърнали достатъчно внимание.

4. Мислете за нещо положително 

Започнете да мислите за нещо, което ви кара да си задавате нови и нови въпроси. По този начин превключвате напълно, без дори да осъзнавате кога се случва това. Само няколко минути след нахлуването на неприятните мисли ще осъзнаете, че тях вече ги няма.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама