Животът е крехък: Изберете това, което е важно за вас, и пуснете това, което няма значение!


Животът е крехък: Изберете това, което е важно за вас, и пуснете това, което няма значение!
Снимка: iStock/Guliver

Един ден, рано или късно неизбежно ще започнем да губим хора, които са ни близки и скъпи. Хората, които истински обичаме. Това е една от неизбежностите на живота. Една от най-неудобните истини. Животът не е вечен. Той е крехък и може да се счупи всеки момент.

Животът не ни дава гаранции. Никога не знаем колко дълго ще бъдем с нас нашите близки. Не знаем дали можем да усетим и правим утре това, което чувстваме и правим днес. Никой не може да ни обещае, че здравето и благополучието, което изпитваме днес, ще останат с нас утре или следващата седмица...

Липсата на гаранции обаче не би трябвало да запълни душата с усещане за празнотата на живота и неизбежността на смъртта. Може да ни дари с голяма сила. Може да ни помогне да създадем поглед към света и житейска перспектива, които ще ни накарат да живеем живот, пълен с ярки цветове и прекрасни впечатления. Да вземем от днешния ден всичко хубаво и да се отървем от всичко негативно!

Не губете дните си!

Може би най-ироничното в живота на повечето хора е, че те са постоянно заети с нещо, работят от сутрин до вечер, но в същото време все се оплакват, че нямат време за любимите си хора или хобита, които наистина харесват. Ние постоянно отлагаме нещата „за утре“, сякаш за да сбъднем мечтите си, имаме цяла вечност. Но нямаме!

Всички правим това и го правим твърде често.

Когато погледнем живота си, като си спомним, че времето, отредено ни на тази планета, изобщо не е неограничено, много по-вероятно е да използваме това време разумно, изразходвайки го за неща, които са наистина важни за нас!

ИСТИНСКОТО ЩАСТИЕ ТРЯБВА ДА ИДВА ОТ СЪРЦЕТО

Благодарете за това, което имате!

Въпреки че в повечето случаи не можем да не се възхищаваме на постоянния стремеж към нови цели, трябва да се научим да се наслаждаваме на настоящето. Научете се как да отделите време, за да се насладите на своите успехи, както големи, така и малки, и бъдете благодарни за това, което вече имаме.

Отървете се от това, което не ви прави щастливи!

Гняв, омраза, съжаление, завист, разочарование ... Всичко това може да се превърне в токсични емоции, които ще погълнат душата ви отвътре.

Нито една от тези емоции не може да се нарече наистина полезна и нито една от тях не води до нищо добро, но ние все пак държим на тях, сякаш са гориво, без което не можем да направим нито една стъпка.

Отървете се от тези лоши чувства и емоции! Те ви отдалечат от щастието, което заслужавате!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама