Животът ви е сбор от всичко, което сте готови да понесете


Животът ви е сбор от всичко, което сте готови да понесете
Снимка: iStock/Guliver

В един идеален свят животът би бил равен на сбора от всички наши намерения. Единствено и само добри неща биха се случвали на добрите хора и човек щеше да е оценен със сърцето и дълбочината на характера си...

И въпреки че това до известна степен е вярно (животът несъмнено е по-благоприятен към тези, които също са мили към него), истината е, че намеренията ви невинаги отговарят на постигнатите резултати. Самото неудържимо желание да получите нещо не означава, че ще го имате на всяка цена. И това, че вярвате в собствените си способности, не означава, че наистина ще постигнете повече.

В резултат на това животът ви е равен на сбора от всичко, с което сте примирили. Определя се от това, което позволявате да ви се случи и това, което сте готови да понесете.

Хората се отнасят с вас толкова добре, колкото им позволите. Поставяйки граници или прекъсвайки връзки с тези, които не отговарят на вашите очаквания, по този начин формирате стандартите на отношенията в живота си. Постигате точно това, което си позволявате да постигнете. Това се случва всеки път, когато демонстрирате желание да напуснете дома си и да започнете да правите нещо.

Развивате се, стига да си позволявате да чувствате дискомфорт. Вярваме, че дискомфортът не ни позволява да се превърнем в това, което искаме да бъдем, въпреки че всъщност именно това чувство насочва човек към място, където е необходима промяна.

Ако насърчите злоупотребата, ще бъдете малтретирани.

Ако сте готови да се примирите с нещастието, тогава няма да познаете щастието.

Ако продължите да бъдете недоволни, тогава ще останете неудовлетворени от всичко.

ЕДНА КАПКА ЛЪЖА ПОГУБВА ЦЯЛ ОКЕАН ДОВЕРИЕ

Животът ви ще стане наистина ваш в същия ден, когато решите, че няма да се съгласите за повече от секунда да имате по-малко, отколкото можете, и да бъдете някой по-малко значителен от възможното.

Истината е, че никой друг не може да ви даде това и няма да ви отвори очите за този факт. Никой няма да ви постави на стол и да ви включи презентация, която ще ви разкаже подробно за вашата стойност и потенциал или ще очертае стратегия за разкриването им.

Единственият начин да получите това, което искате, е да вземете решение, че вече не се съгласявате да търпите извинения, празни думи и разбити мечти. Решението, че вече няма да търпите по-малко от предвиденото за вас и да се стремите към живота, за който мечтаете.

Животът ви е сборът от всичко, което сте готови да изтърпите, така че спрете да приемате по-малко, отколкото бихте искали да имате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама