Една капка лъжа погубва цял океан доверие


Една капка лъжа погубва цял океан доверие
Снимка: iStock

Доверието е изключително важно във всички отношения - както в приятелските, така и в романтичните. Само една малка лъжа може да разруши силната връзка между двама души, независимо колко много държат един на друг.

Доверието е крехко. Тайните и лъжите го застрашават и могат да навредят на нас и нашите отношения - понякога непоправимо.

Всички казваме "бели лъжи". Лъжем, че сме добре, когато не сме или че ни харесва даден подарък, въпреки че това не е така. Правим го, за да не нараним другите. Но в интимната връзка, емоционалната честност включва да позволим на партньора ни да знае кои сме. Честността е много важна. Измамата включва даване на двусмислени или неясни твърдения, разказване на полуистини, манипулиране на информация чрез подчертаване, преувеличение или минимизиране и задържане на чувства или информация, които са важни за някой, който има право да знае, защото това засяга отношенията и лишава този човек от свобода на избора и информирани действия. Въпреки че може да смятаме себе си за честни, малко от нас разкриват всичките си негативни мисли и чувства към хората, с които сме близки. Изисква се смелост, за да бъде уязвим и автентичен.

Доверието е жизненоважно в романтичните отношения

Невъзможно е да имате близки, здрави отношения без доверие. Трябва да можете да се доверите на това, което ви казва вашият партньор, както и обратното. За съжаление, най-добрият начин да унищожите доверието е като излъжете, дори и съвсем малко, вашия любим човек. Всъщност отношенията често стигат до края, когато някой бъде хванат да лъже.

Някои от вас ще кажат, че простите, малки, невинни лъжи са безобидни, нали?

Е, можем да спорим за това цял ден. Лъжата е лъжа и това е факт. И най-много боли, когато лъжете хората, които държат на вас и са ви се доверили. Помислите за това. Когато вашият съпруг или партньор знае, че сте склонни да излъжете, всичко ще се променя. Лъжата, колкото и да е голяма или малка, може да ви навлече в много проблеми и да промени живота ви завинаги.

Много често една лъжа води до друга

Малките лъжи могат и винаги ще станат по-големи лъжи. Именно затова внимавайте и бъде искрени с хората, които обичате и със себе си. Може да повярвате, че имате добри намерения, но всяка лъжа ви кара отново да лъжете. Най-хубавото е да кажете на вашия партньор истината, каквато и да е тя. В крайна сметка честността е огромна част от всяка връзка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама