Как да направите празничния период по-малко стресиращ


Как да направите празничния период по-малко стресиращ
Снимка: iStock/Guliver

Периодът между Коледа и Нова година може да бъде най-красивото, но и най-стресиращото време на годината. Особено ако се съберат много хора на едно място. За щастие, има как да промените това и да преживеете празничния период, изпълнен с любов, хармония и щастие.

1. Снимайте хладилника си, преди да отидете на пазар

Списъците са демоде. Преди да се отправите към магазина, снимайте съдържанието на хладилника. По-късно ще бъдете благодарни на себе си, когато разполагате с визуален образ на това, което вече имате, за да знаете какво всъщност ви трябва. Така ще можете да напазарувате най-качествено и няма да забравите важни неща.

2. Направете си празничен маникюр

С малко въображение можете да създадете страхотен празничен маникюр. Просто нанесете основа и използвайте много брокат за допълнителен блясък. Така в новогодишната нощ ще се чувствате като истинска кралица.

3. Изберете спокойствието

След Коледа може да се чувствате напрегнати и изтощени. Ето защо в подготовката за Нова година изберете спокойствието. Отделете си поне един ден между празниците, в който да си починете, а самата организация за 31 декември разпределете с други хора, които да ви помогнат.

4. Тази година сами направете картички

Толкова е лесно сами да направите картички за Нова година. Дори и да не сте креативни, има много сайтове, които безплатно могат да ви помогнат с дизайна. Просто създайте онлайн картичката си и я отпечатайте в местен магазин.

5. Разпределете времето си правилно

Подготовката на празничната вечер може да бъде много приятна или много стресираща. Всичко зависи от начина, по който разпределяте времето си. Преди да започнете да планирате новогодишната вечер, първо разпределете задачите и определете по колко време ще ви отнеме всяка една от тях. Така ще избегнете нервите в последната минута и ще се насладите на прекрасна вечер.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама