Как да покажем на света нашето истинско "Аз", без да се притесняваме как ще ни приемат


Как да покажем на света нашето истинско "Аз", без да се притесняваме как ще ни приемат
Снимка: iStock

Често ни казват как трябва да изглеждаме, какви трябва да са романтичните ни отношения и дори как да се държим в леглото. Не е изненадващо, че профилите в социалните мрежи често показват идеални версии на хората, а не какви са в действителност. Мнозина искат да се впишат в рамката, искат внимание и приемане от други хора, но не всеки се осмелява да бъде себе си, страхувайки се, че няма да бъде приет от обществото. Но все пак можете ли да бъдете естествени? Можете, разбира се!

Експертите предупреждават, че откриването на истинското ни Аз е изпълнено с риск, защото живеем в свят, в който хората са склонни да изглеждат по-добре, по-представително и по-щастливо. И Интернет само допринася за това. Но не бива да мислите, че ако покажете това, което наистина сте, това ще отблъсне хората. Изобщо не! По-скоро те също ще искат да покажат реалните версии на себе си.

Ето стъпките, които можете да предприемете, за да бъдете себе си, а не някой друг!

1. Приемете себе си и се обичайте такива, каквито сте

Социалните мрежи и медиите понякога ни карат да се чувстваме непривлекателни. Моделите, актрисите, които гледаме по телевизията винаги изглеждат перфектно. Така нашите собствени приятели започват да си правят снимки в стил „Най-сладката съм в света“ и ние започваме да се сравняваме с тях.

Но това не трябва да е така! Трябва да разберете (и не забравяйте), че всичко това са само красиви снимки. Бъдете естествени, покажете своята красота и се обичайте с всички хубави черти и недостатъци.

НАУЧЕТЕ СЕ ДА ОБИЧАТЕ ПЪРВО СЕБЕ СИ И ДРУГИТЕ ЩЕ ВИ ЗАОБИЧАТ

2. Заглушете отрицателния вътрешен глас

Със сигурност вече не веднъж сте „чували“ вътрешен монолог за случващото се и постоянно се обвинявате, че не сте перфектни, животът ви се е провалил и т.н. Или, например, мислите, че приятелите ви мразят, когато публикуват снимки от парти, на което не сте поканени. За да не се появява отрицателен глас толкова често и силно, струва си да ограничите времето, прекарано в социалните мрежи и да живеете повече в реалността. Със сигурност имате за какво да се похвалите!

3. Оценете силните си страни

Заедно с неприятните думи за себе си, ние често формираме навика да се съсредоточаваме върху слабостите. А трябва да обърнете внимание на положителните си качества! Всички грешат и това е нормално. Ако нещо не се получи за вас, помислете за нещата, в които се справяте прекрасно и оценете своите качества!

4. Изразете чувствата си

Много хора се страхуват да изразят мнението си, за да не спорят или да унищожат съществуващия си образ. Например, ако приятелите ви имат определени политически възгледи, по-скоро бихте мълчали, отколкото да изразявате своите. Често се страхуваме от последствията, не искаме хората да ни помислят за странни и да започнат да ни отбягват. Но всъщност е по-добре да изразим мислите и чувствата си, отколкото да ги крием за себе си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама