Как да промените живота си към по-добро и да привлечете правилните хора


Как да промените живота си към по-добро и да привлечете правилните хора
Снимка: iStock

Общоприето е, че няма незаменими хора. Но житейският опит доказва обратното. А как да привлечете правилните хора в живота си? Отговорите на този въпрос са сложни. Така или иначе, често срещаме неразбиране, трябва да докажем, че сме много по-добри, отколкото изглеждаме на другите. Но има няколко прости правила, които ще помогнат да променим положително живота си и комуникацията си с правилните хора.

Останете спокойни

Ако нещо ви притеснява, не го показвайте. Дръжте нещата под контрол, тъй като нервността ви ще отблъсне хората. Такова състояние може да бъде предизвикано от лоши неща и да доведе до нежелани последици. Хората около нас разбират това много добре. Затова се опитайте да бъдете спокойни, когато разговаряте с други хора.

Бъдете открити и честни

И също така – научете се как да слушате и чувате, без да съдите никого и без да критикувате. Колкото много хора, толкова различни мнения, следователно, изразявайки несъгласието си с тяхното мнение и влизайки в спорове, вие ще ги отблъснете. Така че никога няма да намерите съюзници, да не говорим за нови приятели.

Ако човек се придържа към гледна точка, противоположна на вашата по определен въпрос, това не означава, че той е лош човек и не е в състояние да стане ваш партньор и да се притече на помощ в подходящия момент.

Не клюкарствайте

Участието в дискусията на някой в ​​негово отсъствие няма да ви направи чест. Клюките ще съсипят репутацията ви, но не и репутацията на човек, за когото говорите. Хората са склонни да критикуват действията и личния живот на другите, те лесно закачат етикети, дори на тези, които не познават добре. Ако не изгаряте от желанието да станете участник във възможен конфликт в бъдеще, избягвайте клюките.

НЕ ЗАБРАВЯЙ ДА БЛАГОДАРИШ НА БОГ ЗА ЛОШИТЕ ДНИ

Не се оплаквайте

Всички имаме проблеми, попадаме в трудни ситуации от време на време, но това не означава, че целият свят трябва да ви оплаква. Говорейки за проблеми, по този начин изглеждате като слаби в очите на вашите събеседници. Не ви препоръчваме да споделяте проблеми, свързани с личния живот, особено с хора, които познавате от скоро. Като се оплаквате от жена си/съпруга си и други роднини, ще унижите не само тях, но и себе си.

Останете смирени

Да бъдеш в светлината на прожекторите е удоволствие. Но за да станете душата на компанията, не трябва да полагате титанични усилия за това, да се ориентирате или представяте за човек, който всъщност не сте. Дръжте се естествено, не забравяйте за правилата на приличието. Този модел на поведение ще се хареса повече от саморекламата. Хората не харесват, когато някой се опитва да изглежда по-добър и по-важен от тях и още повече започва да се хвали с постиженията и просперитета си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама