Как да се отървете от "подаръците", които ви убиват


Как да се отървете от "подаръците", които ви убиват
Снимка: Harry Strauss / Pixabay

Подаръкът може да бъде опакован толкова умело, че не винаги можете да разпознаете какво има вътре и да го приемете с радост. Бъдете внимателни!

Майката, която каза на дъщеря си, че "никога няма да намери достоен съпруг", ѝ дава комплекс за малоценност за почти цял живот. Преди да напусне бившия си съпруг, тя бе наградена с вина и убеждение, че е "най-лошата съпруга на света", а бившата свекърва с радост добави: "също и най-неблагодарната!“ Не е нужно да чакате дълго, за да се убедите във "верността" на думите им.

Тъй като първоначално се съмнявате, че имате право на различно отношение, лесно приемате такива думи по ваш адрес. Всяко внимание от околните ви се струва „ценен подарък“. Вие внимателно го съхранявате, приемате го като част от себе си и не забелязвате как започвате да използвате „други думи“. В разговор с приятел вие шепнете уверено: "Аз съм най-лошата съпруга на света."

И сега избройте всичко, което ви потиска, дразни ви и ви наранява! Наистина ли мислите така или някой ви е казал за това? Не бързайте ... Спомнете си ситуацията, която би могла да ви "даде" тези убеждения.

Трудно е да устоиш на агресията на други хора, особено ако си се родил слабо и крехко същество. Но това не е причина да се превърнете в контейнер за "отпадъци на други хора". Не забравяйте, че всичко, което чувате и смирено приемате от другите, няма нищо общо с вас. Просто сте станали "удобен човек" за изхвърляне на "боклука" от себе си, който не искате да носите.

ДО МОМИЧЕТО, КОЕТО СЕ ЧУВСТВА ПРЕКАЛЕНО УМОРЕНО

Подаръкът, който получавате от другите, може да бъде опакован толкова умело, че не винаги можете да разпознаете какво има вътре и да го приемете с радост. Бъдете внимателни! Ако бившата ви свекърва каза, че "сте неблагодарна", тогава най-вероятно това е проблемът, който я тревожи през целия ѝ живот. Върнете обратно това, което принадлежи само на нея! майка ви вярва, че "не сте достойни ...", тогава, най-вероятно, тя изразява причината за неуспешния си брак...

Независимо от ситуацията, научете се да поддържате собствения си свят чист и недокоснат. Ако сте успели да натрупате "подаръци" в себе си, тогава не се притеснявайте, не е късно да ги върнете. Можете да започнете още сега!

Запълнете душата си с положителна енергия и не приемайте повече "подаръци", които бавно ви убиват!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама