Какво издава за вас начинът, по който пиете кафето си


Какво издава за вас начинът, по който пиете кафето си
Снимка: iStock/Guliver

Всеки има свои собствени кафе-ритуали и начини да задоволи сутрешните си потребности от кофеин. Вероятно и вие имате такъв – особено ако сте от хората, които смятат, че въобще не могат да функционират нормално без кафе. Замисляли ли сте се обаче, че начинът, по който го пиете, може да разкрива някои неща за личността ви? Няма научни доказателства в подкрепа на това твърдение, но все пак могат да се извлекат някои зависимости. Ето ги и тях:

Черно кафе

Ако започвате деня си с чаша черно кафе, вероятно искате да си набавите максимално количество кофеин без излишна захар и нежелани калории. Не ви пука особено от силния вкус и не се интересувате от това, как изглежда. Вие искате кафето заради това, което е: кафе.

Вие сте непретенциозен и ентусиазиран човек, който цени простите и истински неща в живота. Директен сте и не си губите времето с глупости, което е достойно за уважение.

Еспресо

Ако пиете двойно еспресо, вероятно или искате максимум кофеин на минимум цена, или вярвате, че тази ударна доза ще ви събуди по-бързо от нормалното кафе (или пък просто ви харесва вкусът му).

Възможно е да сте от хората, които се докарват до ръба на изтощението от работа и не си оставят достатъчно време за релаксация.

Цените момента, който прекарвате всяка сутрин преди работа със своето еспресо, преди да се втурнете стремително към задачите си. Вие сте бърз и динамичен, обичате простотата и не се впечатлявате от външния блясък. За вас са важни постигнатите цели и малките победи.

Ароматизирано лате

Ако обичате лате, вие се наслаждавате на аромата и не ви пука за количествата захар и сметана, които съдържа. Интересувате се от вкуса, а не от количеството кофеин и за вас е важен начинът, по който напитката ви изглежда.

Вие обичате да се глезите и цените всеки малък сладък детайл в живота. Харесва ви да експериментирате с храни и напитки и не ви допада да ви ограничават.

Имате свободен дух и творческа нагласа към забързания свят, в който живеем. Може би не се събуждате толкова ефективно, колкото любителите на черно кафе и еспресо, но за вас удоволствието е по-важно.

Доброто старо "с мляко и захар”

Няма как да сгрешите с традиционното кафе със захар и малко мляко. След черното кафе, това е най-бързият и лесен вариант да се събудите сутрин.Това е проста напитка, но и с възможност за индивидуалност. Тя ви носи и кофеин, и вкус.

Ако обичате кафето си по този начин, вероятно сте уравновесен човек, който обича да има контрол над нещата в живота си – също както с напитките си. Вие сте концентриран, стабилен и готов да започнете деня си с една сигурна основа, според стандартите, които сам определяте.

Безкофеиново

Защо някой би искал да пие кафе, което е лишено от основното предназначение на кафето? Трудно е да се разбере. Вероятно или не можете да го пиете нормално по здравословни причини, или просто обичате вкуса на кафе и искате да го пиете по всяко време на денонощието, без страничните ефекти на кофеина.

Обичате комфорта, който топлата напитка ви дава и искате да й се наслаждавате не само сутрин и по време на работния ден (когато може би пиете нормално кафе), но и следобяд или преди лягане (когато пиете безкофеиново).

Вие сте човек с навици, които включват и любимата ви напитка. Изпитвате удоволствие от вкуса, обстановката и компанията, дори след като сте достигнали кофеиновия си лимит. Залагате на сигурното и се придържате към плановете си, като рядко правите нещо драстично или спонтанно.

Точно както облеклото ви подсказва що за човек сте, а вкусовете ви за музика разкриват вашата емоционалност, така и кафето може да издаде неподозирани неща за вас. Но в крайна сметка, това не е толкова важно. Кафето си е кафе, без значение какво стои зад него. Пийте го и му се наслаждавайте.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама