Какво символизират бенките според китайската митология


Какво символизират бенките според китайската митология
Снимка: iStock/Guliver

В наши дни "популярността" на бенките не е много голяма – повечето хора са свикнали до толкова с малките тъмни петънца по кожата, че дори не им обръщат внимание, докато други се решават на тяхното трайно отстраняване. За разлика от прагматичното западно общество, източната култура гледа по доста по-различен начин на бенките. Китайците вярват, че те могат да донесат щастие или тъга на своя притежател, в зависимост от разположението, големината и цвета им. Надникнете в азиатската митология и разберете какво казват за вас вашите бенки.

На челото

Това говори за особено буен нрав и непримиримост към социалните неправди. Вярва се, че ако цветното петънце е разположено по-скоро между очите, това е "окото на Шива”. Притежателят ѝ е надарен с остър и проницателен ум и голяма интуиция. Жаден е да за знания и има влечение към мистичното.

Около слепоочията

Символизира упоритост, целеустременост и амбициозност. Тези хора жадуват за власт и високо социално положение, затова трябва да се стараят да бъдат по-спокойни и добронамерени към околните.

По бузите

Тези бенка свидетелства за дълбока любов към ближния и съпружеска вярност. Хората, които я притежават, са изключително чувствителни и склонни към сантиментални връзки, изпълнени с много романтика.

Над устните

Съблазнителна натура, склонна към шокиращо поведение и провокативни постъпки. Обичат да са център на внимание и гледат на живота откъм забавната страна. Чувствеността е сред водещите позитивни качества, докато егоцентризмът е първенец сред лошите.

По гърдите

Показва, че притежателят ѝ трябва да бъде по-внимателен към здравословното си състояние, особено ако е разположена от страната на сърцето. Бенка, разположена от дясно, означава, че често се хвърляте от една крайност в друга и ви липсва баланс в личния живот.

На брадичката

Говори за труден характер, склонен към депресивни състояния. Обича много силно, но идеалът за единствената и съвършена любов кара този човек да е изключително мнителен, на моменти дори болезнено ревнив.

По корема

В този случай колкото по-малка и по-тъмна е бенката, толкова по-добре за вас. Ще имате безпроблемен и спокоен живот, а късметът ви съпътства във всяко едно житейско начинание.

По гърба

Тъй като са най-често срещани, тяхното тълкувание е и най-трудно. При бенките на гърба се обръща особено внимание на това дали те образуват някаква форма. Например, ако петънцата образуват кръст, животът на този човек ще бъде белязан от много препятствия и трудности.

На бедрата

Вие сте позитивен човек, който с лекота се справя с проблемите, но понякога имате нужда от повече търпение. Обичате да пътувате и това е водещ фактор за всички ваши бизнес отношения, приятелства и връзки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама