Карълайн Лабушер: От депресирана домакиня до модел на 58


Карълайн Лабушер: От депресирана домакиня до модел на 58
Снимка: Instagram

Съвременните жени се изправят пред все повече предизвикателства, особено що се отнася до външния вид. Тябва да признаем, че е необходима огромна смелост и самочувствие, за да прегърнеш посивяването, например – приели сме, че косата ни трябва да бъде боядисана, за да е сигурно, че сме приети от обществото.

Въпреки това има някои жени, които доказват, че сивата коса не е бреме, а по-скоро красив аксесоар, който придава безупречен чар. И днешната героиня може да докаже това със собствения си пример.

Карълайн Лабушер е родом от Лондон. Като дете е изоставена от баща си, което я кара да се чувства несигурна и да развие страх от остаряването. Майката на 2 деца прекарва своите млади години, чувствайки се „нуждаеща се и незначителна“. Тя започва да се бори с признаците на стареене в края на 20-те си години, като боядисва косата си, използва анти-ейдж козметика.

В интервю Лабушер разсъждава: „Бях възпитана да не се гледам в огледалата. Не мисля, че някога съм се чувствала красива - дори в деня на сватбата си. Не харесвах училището и напуснах на 16. Записах се на курс по готвене Cordon Bleu и курс за шиене и кроене. Нямах планове за кариера, просто си живеех живота, омъжих се и родих.“

Това чувство на безнадеждност и несигурност може да е продължило доста дълго, но внезапно Лабушър получава шанс да погледне на себе си с нови очи.

През ноември 2017 дъщеря ѝ Амелия, която работи като модел, споделя, че шефът ѝ търси модел с побеляла коса. И това се оказало златна възможност за Карълайн. „Не бях модел, но бях сива“, спомня си Лабушер. Това преобръща живота ѝ напълно, тъй като снимките ѝ сега се публикуват в британския Vogue.

В своята биография в Instagram Лабушер пише: „На 58 години съм човекът, който винаги съм била, но никога не съм имала възможността да бъда.“

Тя и съпругът ѝ Дейвид са преживели много трудни моменти заедно, но сега живеят в арабски ранчо в Дубай и се наслаждават максимално. Тя нарича децата си най-добрата си инвестиция и не прави големи планове за бъдещето, живеейки щастливо в момента.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама