Когато си изпълнен с благодарност, Вселената ти дава изобилие


Когато си изпълнен с благодарност, Вселената ти дава изобилие
Снимка: iStock

Да бъдеш благодарен е нещо прекрасно, с което развиваме позитивното мислене, особено когато го практикуваме всеки ден. Растем в посока към това, върху което редовно се фокусираме - ежедневната благодарност подобрява благосъстоянието ви драстично. Можете ли да се научите да казвате "Благодаря!" всеки ден? Да сте благодарни за всички прекрасни неща, които имате - дом, семейство, любими хора, здраве? Замислете се колко сте богати, а дали го оценявате?

Лошите неща се запомнят по-лесно. Именно затова хората постоянно се оплакват от какво ли не и забравят, че всъщност са благословени.

Науката иска да бъдете благодарни - признаването на положителни събития е полезно за вашето здраве. Дори изследвания показват, че благодарността отваря вратите към повече взаимоотношения, подобрява съня ви и повишава самочувствието ви. Но какво е нужно, за да стигнете до там?

Оценката е радостта да видим доброто в нещо или някого - това психическо състояние засилва както нашето щастие, така и мотивацията.

Както Чарлз Дикенс пише: "Размислете върху настоящите си благословии, от които всеки човек има много, а не върху миналите си нещастия, от които всички хора имат по няколко".

Оценката изисква да не приемате всичко за даденост - това е да откриете стойността в това, което вече имате.

Благодарността ви свързва с нещо по-голямо от вас самите – тя ви прави по-добър човек. Винаги има нещо ново за откриване и за което да бъдем благодарни. Трябва да държите ума си отворен - направете място за добрите спомени, а не за лошите.

Благодарността е най-красивото качество - готови сме да покажем признателност и да върнем добротата в себе си и в другите.

Когато се научим да бъдем благодарни и да ценим всичко, което имаме, ще видим как Вселената ни праща точно това, от което имаме нужда. Защото вече сме осъзнати и можем да оценим най-важните неща!

"Често приемаме за даденост онези неща, които най-много заслужават нашата благодарност." - Синтия Озик

Благодарността е повече от това да кажете "Благодаря". Става въпрос за признаването на стойността на вашите преживявания - благодарността изисква истинска признателност.

Благодарността включва сложно взаимодействие между подаряващия и получателя, има специална връзка. Ако благодарите на някого без да вложите чувство в това, той ще възприеме вашата благодарност като задължение. Ако оценявате нещата само за да изглеждате добре - светът ще разбере, че не сте истински.

Започнете с благодарност към себе си. Повечето хора са недоволни, защото не могат да признаят собствената си доброта. Намерете време за ежедневно оценяване - осигурете място и внимание на положителните събития.

Животът ви е пълен с неща - колкото и да са малки, за които трябва да бъдете благодарни. Започнете да им обръщате внимание още сега!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама