Кои знаци ви подсказват, че е време да захвърлите старата кола


Кои знаци ви подсказват, че е време да захвърлите старата кола
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Автомобилите са едно от най-услужливите творения на човечеството, което не само ни помага, но и ни кара да се чувстваме някак си по-силни, по-можещи и по-уверени.

Ясно е основното правило – колкото по-модерно и лъскаво е возилото ти, толкова по-добре се справяш в живота си и явно печелиш сравнително добре.

Това, което е добре да знаем, обаче е как да разбираме лесно, бързо и навременно, че нещо в старата ни кола куца и идва времето ѝ да се предаде напълно и да ни изостави. Кога е моментът, в който е добре да се разделим с нещо, което повече ни натоварва, отколкото ни помага?

На какво да обърнем внимание

Благодарение на специалистите от Ecometal.bg, вие можете да разберете как най-лесно да задействате процедурата по даване на старата ви кола за скрап, но в настоящото четиво ще разберете нещо още по-важно, а именно кога нещо е поправимо и кога – не е.

Няколко са основните най-лесно забележими проблема, които хората все по-често забравят да поглеждат. Къде поради недобро и ненавременно обслужване, къде поради тотално безхаберие, някои автомобили се предават доста по-рано от други, което е по вина изцяло на собствениците им.

В остатъка от този текст ще разберете къде и какво точно да гледате, за да придобиете по-ясна представа за това какво точно правите неправилно или пък правите правилно и искате да се убедите, че е така. Ако пък вече сте решили, че искате да продадете старата си кола за скрап, то тогава свържете се с Ecometal.bg.

1. Лека ръжда по по-острите ръбове

Точно така – уж е факт, който е ясен за всички, но нека не пренебрегваме това, че именно острите ръбове по автомобила са най-сериозно застрашени от тотална корозия, която може да разяде автомобила до такава степен, в която нещата стават страшни.

Ако не се погрижите за корозията в начален стадий, може да се получи и така, че автомобилът ви след няколко години да е невъзможен за каране. Ръждата при колите е като рака при хората – убива бавно, почти незабележимо и тотално разгражда всеки орган на колата без милост, без губене на време и т.н.

2. Зачестяващи проблеми с основни части на колата

Колкото по-често влизате в сервиза с колата си, колко по-често започнете да давате сериозни суми за неща, които по принцип не би трябвало да се развалят, толкова по-добре е да се замислите дали не е време за смяна на колата.

Старата кола може да отиде за скрап, а вие да се поглезите с нов, чист и застрахован автомобил, който е готов за дълга служба.

3. Все по-нисък коефициент на полезно действие

КПД-то на автомобила е може би най-лесно контролируемата, но и за сметка на това най-важната част от работата на превозното средство.

Тук операциите, които могат да бъдат извършени, са адски много, но веднъж вече появи ли се невъзможност за извършване на адекватна и синхронизирана работа на автомобилните системи, то тогава нещата са към своя край.

Добре е в такъв момент да се доверите на доказано име в услугите за автомобили на скрап и да се насочите към любимото, набелязано отдавна МПС-мечта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама