Натисни бутона на изтриване


Натисни бутона на изтриване
Снимка: iStock/Guliver

Как изтривате лошите спомени от миналото? Една сутрин преди много години в Тайланд, докато се връщахме от обиколка за събиране на милостиня, Аджан Ча вдигна от земята пръчка и попита:

- Колко тези тази пръчка?

Преди някой да е отговорил, той хвърли пръчката в храстите и каза:

- Пръчката тежи само когато я държиш. Изхвърлиш ли я, тежестта изчезва.

Използвах същия принцип и предложих на моите ученици да извършим "церемония с пръчка". Написвате на лист всички неприятни, лоши спомени, за които се сещате. Намирате пръчка и в единия й край навивате листа, като го закрепяте с ластик или тиксо. После отивате в усамотено място в гората, хващате пръчката в ръка и си представяте тежестта на всички онези лоши спомени. Когато сте готови, с цялата сила, на която сте способни, хвърляте пръчката възможно най-далеко.

За да се освободите от лошите спомени, първо трябва да ги осъзнаете. Нужно е да бъдат честно извикани в паметта. Ето защо ги записваме на хартия. После е необходим физически акт, церемония, която да даде тласък на освобождаването. Просто да си кажем: "Сега ще изоставя всичко това", няма да свърши работа. Навиването на листа на пръчката, отиването в гората с намерението да се освободите от лошите спомени, усещането на тежестта на пръчката в ръката и след това моментът на освобождение, когато я изпратите възможно най-далече - всички тези стъпки усилват намерението. Правят го по-въздействащо. Резултатът е налице. Натиснали сте бутона за изтриване.

Може да направите и нещо различно. Запишете на лист хартия всички лоши спомени. Нужно е да ги извадите на повърхността, преди да ги заличите. Този път обаче използвайте специален тип хартия, най-подходящия материал за смърдящите спомени. Напишете ги на руло тоалетна хартия. Когато приключите с писането, отидете до банята, хвърлете хартията с вонящото й съдържание в тоалетната и пуснете водата.

 

Из "Лиценз за щастие", Аджан Брам   

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама
Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама