Не отделяйте от времето си на хора, които не го заслужават


Не отделяйте от времето си на хора, които не го заслужават
Снимка: iStock

Ако сте склонни да прекарвате часове в безсмислени разговори, така пропилявате най-ценното, което имате – времето. Това е и състоянието, в което умът и чувствата могат да се тренират и израстват, но могат и да се погубят. Затова е важно да подбирате разговорите и събеседниците си, за да се съхраните достатъчно дълго.

Затова не отделяйте от времето си на хора, които не го заслужават – които няма с какво да ви накарат да се усмихнете, от които няма какво ново да научите, които не изслушват и не се интересуват от друго освен от себе си.

Освободете се от манипулаторите в живота си.

Ако спрете да си затваряте очите и се опитате да направите обективен разбор, то бихте установили, че голяма част от така наречените приятели са нищо повече от манипулатори. Ако в живота си имате повече от другите, пазете ги и ги цени.

Няма време за компромиси и не позволявайте да ви подценяват и потискат. Не забравяйте, че най-широко разпространеният и сигурен начин да потънете в отчаяние е, като не бъдете себе си.

Никога не изневерявайте на себе си. Не се страхувайте да се възпротивите и да възразите, когато нещо е в противоречие с ценностната ви система и светогледа ви.

Само като рискувате, увеличавате шансовете си да спечелите. Но ако не рискувате, вече със сигурност сте загубили.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама