Нещата, заради които си струва да живееш


Нещата, заради които си струва да живееш
Снимка: iStock/Guliver

Знаете ли, че животът е подарък. Дар, който получаваме всеки ден, за който трябва да сме благодарни и на който трябва да се наслаждаваме всяка секунда.

Знаете ли, че има толкова много неща, заради които си струва да живееш, да се събуждаш, да се усмихваш.

Струва си заради хората, които са ти дали живот. Нашите родители, които са ни отгледали от първия ден, които са ни научили да ходим, да говорим, да уважаваме, да обичаме, да ценим. Заради тях си струва!

Струва си и заради слънцето, което ни се усмихва сутрин, заради вятъра, който леко се провира през косите ни. Заради морето, това красиво и безкрайно море!

Струва си, заради приятелите, заради безсънните и луди нощи с тях, заради нашите малки тайни, заради спомените, които ни е срам да разказваме. Заради тези приятели, които останаха, не само в хубавите, но и в лошите моменти бяха до нас. Заради тях си струва!

Струва си заради песните, които карат дори и душата ни да затанцува, заради прекрасната храна, която споделяме с любимия човек, с приятели или с непознатия беден човек, който проси.

И да, струва си, заради добротата, която може да раздадем, да помогнем на някой в беда, да нахраним беден човек или животно, да накараме някой непознат да се усмихне. Струва си!

И най-много си струва заради любовта, която можем да раздадем на света. И заради онази, голямата, истинска, приказна любов, която срещаме съвсем неочаквано и която преобръща живота ни. Струва си заради приятните нощи, които ще изживеем с любимия човек и заради усмихнатите сутрини, когато ще се събуждаме до него. Струва си заради всички онези хубави неща, които ще изживеем заедно, заради тази красива приказка – струва си!

 

Има толкова много неща, заради които си струва да живееш!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама