Няма грешки, има само уроци


Няма грешки, има само уроци
Снимка: iStock/Guliver

Идваме на тази земя само веднъж, затова трябва да дадем всичко от себе си, за да станем хората, които искаме да бъдем. Ще бъде трудно, ще се сблъскваме с предизвикателства, но всеки и всичко са уроци, които трябва да научим. А това са правилата на живота, които трябва да знаем.

1. Ще получиш тяло. Дали ще го харесаш или мразиш, то ще си бъде твое през цялото време, докато си на тази земя.

2. Ще усвояваш уроци. Записан си в целодневното неофициално училище наречено живот. Всеки ден ще имаш възможността да усвояваш в това училище. Те може да ти харесат, а може и да ти се сторят неуместни и глупави.

3. Няма грешки, има само уроци. Израстването е процес на проби и грешки:експериментиране. "Праволинейните "експерименти също са част от процеса,както и онзи експеримент, който в края на краищата се оказа "успешен".

4. Урокът се повтаря, докато не се научи. Един и същ урок ще ти бъде представян по различни начини, докато го научим. Тогава продължаваш със следващия.

5. Усвояването на уроци няма край. Няма част от живота, през която да не се налага да усвояваш уроци. Докато си жив, винаги има уроци, които трябва да бъдат научени.

6. "Там" не е по-добре от "Тук". Когато твоето "там" стане " тук" ти просто ще откриеш друго "там", което пак ще изглежда по-добре от "тук".

7. Другите за теб са само огледала. Не можеш да обичаш или да мразиш нещо у някого, освен ако в него не виждаш отразено това, което обичаш или мразиш у себе си.

8. От теб зависи как ще изживееш живота си. Разполагаш с всички инструменти и ресурси, които са ти необходими. Как ще ги използваш зависи единствено от теб. Изборът е твой.

9. Отговорите, от които имаш нужда, са в теб самия. Отговорите на въпросите, поставени от Живота, носиш в себе си. Трябва само да гледаш, да слушаш и да вярваш.

10. Ще забравиш всичко това. Нерядко в процеса на усвояване на уроците, те ни се струват близки и познати: спомняме си това, което по рождение знаем. Припомнянето е моментът на осъзнаване на истината. Забравянето - изпадане в състояние на временна амнезия. Когато сте несигурни, когато се колебаете, вие сте забравили.

 

Автор: Чери Картър - Скот, Ако животът е игра, това са правилата

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама