Няма значение колко е мрачно в момента, облаците със сигурност ще се разпръснат и отново ще видите светлина


Няма значение колко е мрачно в момента, облаците със сигурност ще се разпръснат и отново ще видите светлина
Снимка: iStock/Guliver

Щастието обединява цялата ни Вселена. Действията и мотивите на всеки човек се определят от желанието за щастие. Но това, което отличава истински щастливите хора от останалите, е техният съзнателен избор да бъдат щастливи.

Щастливите хора отдавна са разбрали, че щастието започва от самите тях, по-специално то идва от техните мисли. Само няколко „правилни“ мисли могат да ви помогнат незабавно да се присъедините към групата на щастливите хора. Препоръчваме да започнете със следните пет:

И това ще премине

Попаднал в хватката на някаква силна емоция или трудна ситуация, животът може да изглежда мрачен и безнадежден. Когато съдбата ви постави на колене, независимо дали е от разбито сърце, болка, гордост или срам, можете да преодолеете всяка негативна мисъл, като просто си кажете: „Това също ще премине“.

Тази мисъл обира отрицателната емоция или ситуацията на постоянство и прави възможно да се види светлината в края на тунела. И още малко мъдрост: Животът е състояние на непрекъсната промяна и затова всичко минава рано или късно.

Не съм сам

Хората често имат чувството, че са изпаднали в дълбока и тъмна психологическа дупка. Преживявайки болест, развод, загуба или каквото и да е неприятно събитие, е много просто да оставите мъката да ви погълне и да започнете да мислите, че никой в ​​света не се чувства толкова зле, колкото вие. Но познайте какво? Грешите - почти всеки човек е трябвало да изпита същите емоции и преди. Не си сам в това.

Емоциите са като буря. Няма значение колко е тъмно или неспокойно, облаците със сигурност ще се разпръснат и отново ще видите светлина.

Другите хора имат добри намерения

Да мислиш лошо за други хора е много лесно. Опитайте се да мислите за тях в положителна светлина. Представете си, че имат изключително добри намерения. Оценявайте и се наслаждавайте на връзките си и на любовта, която можете да дарите и да получите от други хора.

Във всяка ситуация има положителна страна

Промяната на гледната точка може да създаде чудеса както с вашето настроение, така и с настроението на хората около вас. Да предположим, че сте принудени срещу волята си да прекарате целия ден на път за далечна среща. Вместо да се оплаквате през цялото това време, търсете положителни точки. Може да е чудесен ден за пътуване. Насладете се на чистия въздух, слушайте музика.

Всяка ситуация винаги има своя собствена светла страна. Намерете я и се отървете от негативните мисли. Щастието е близо до вас.

Трябва постоянно да си напомняме за това. Съсредоточете се върху едно нещо и изпълнете всеки момент с вашето внимание и присъствие. Несъзнателното дишане прави живота забързан и хаотичен. Нека вашият ден се превърне в медитация в движение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама