Казвам "Здравей" на новата глава в живота ми


Казвам "Здравей" на новата глава в живота ми
Снимка: iStock/Guliver

Чувствам се така, все едно съм ужасен писател, що се отнася до книгата на моя собствен живот. В повечето време бях предимно читател. Просто четях и следях сюжета. Никога не съм имала достатъчно смелост да взема химикалка в ръцете си и да напиша сама историята на моя живот.

Ето защо започвам сега. Започвам да пиша новата глава от моя живот. Сигурна съм, че ще бъде по-добра. Написана по мой стил и по мой вкус.

Искам да оставя всички неща, които ме нараниха, както и целия емоционален багаж в главата на книгата, озаглавена „Не чети повече!“. И никога повече не я чета.

Новата книга се нарича „СЕГА“ и тази нова глава - съсредоточена върху това къде съм сега и какво правя сега - ще определи бъдещето ми.

Като за начало не искам повече да бъда сляпа за красивите неща и да проспивам живота си. Правих това толкова дълго, че дори не го осъзнавах. Време е да се събудя. Защото аз буквално спях.  Просто оставям живота да поеме, без аз да участвам в него. Изгубих всякакъв контрол над живота си.

Тази нова глава започва със събуждането ми. Ще поема отговорност. Ще взема собствени решения, собствени движения и ще намеря собствените си указания. Тогава, за добро или лошо, аз ще застана зад всички тях и ще приема резултатите. Знам, че не всичко може да бъде под  моя контрол. Така че, каквото трябва да се случи, ще се случи. Но, това ще стане, защото аз съм готова.

Този път пиша на чист лист. Тази нова глава няма почти никаква връзка с миналото. Понякога може да разсъждавам върху грешките, които съм правила в миналото. Но няма да съжалявам. Благодарна съм за грешките, защото ме накараха да порасна. Накараха ме да преоткрия себе си. Ще ги запомня добре, за да не ги повтарям.

Пиша  за мен и само за мен. Правя всичко отсега нататък за мен. Приключвам да правя нещата, които другите очакват или искат от мен. Независимо от това, аз ще бъда открита.

Всеки път, когато някой иска да говори с мен или да ми даде съвет, ще слушам. Ще говоря по-малко и ще слушам повече. Само така ще науча нещо ценно.

Токсичните хора не могат да бъдат включени в тази глава. Завърших с токсичност от всякакъв вид. Моето време е ценно и не искам да го изразходвам за хора, които изтощават моята енергия. Очаквам с нетърпение новите хора в живота си. Ще ги държа близо, ако върнат добрите вибрации, които им давам.

Тази нова глава е свързана с положителността. Благодарна съм за всички положителни хора в живота ми. Те ми дадоха цялата любов, подкрепа и разбиране, от които човек се нуждае в живота си. Те ще дойдат с мен в тази следваща глава.

Тази глава гласи: „Продължете !!!“

Ще бъда смела и ще поемам рискове. Няма да се спирам пред нищо. Ще направя всички неща, които ме плашат, защото си заслужава. Ще печеля най-много от тях, във всеки смисъл.

Понякога просто трябва да започнете да пишете нова глава, може би дори в напълно нова книга. В нов град или с ново състояние на духа. Защото, ако продължите да четете старите глави, нищо няма да се промени.

А ти, написа ли новата глава в живота си?

Ако не си, вземи една луксозна химикалка и започни своята история сега.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама