Спрете да се опитвате да контролирате живота - просто живейте!


Спрете да се опитвате да контролирате живота - просто живейте!
Снимка: iStock/Guliver

Вместо да плувате срещу прилива и да се борите със собствения си живот, защо не му позволите той да ви води напред, за да научите уроците, които е подготвил за вас?

Често се опитваме да контролираме живота, вместо просто да го му се насладим и да приемем това, което ни е писано. Когато неочаквани и непредсказуеми неща започват да ни се случват, тогава започваме да се борим с тях. Опитваме се да се съпротивляваме на случващото се. Често този протест се превръща в отказ и ние започваме да прехвърляме вината за случилото се на някой друг. Ние използваме фрази като „За какво се случва всичко това?“ И се опитваме да се убедим, че някой друг е виновен, но не и ние. А ние сме просто невинни жертви.

Всички очакваме нещо от живота си, но очакванията далеч не винаги са изпълнени. Поради това често се впускаме в негативен начин на мислене, изпълвайки живота си с отчаяние и разочарование.

Животът не изисква да сте педантичен и подреден, а самоуверен

Колкото и да искаме да контролираме живота от началото до края, това едва ли ще се случи, но не можем да го приемем по никакъв начин. Когато всичко започне да се обърка, ние се обиждаме от съдбата, считайки себе си за невинни жертви, които не са заслужили това. Правим това, вместо да погледнем директно в лицето на ситуацията и поне да се опитаме да извлечем максимума от нея.

Животът понякога е много труден и става още по-сложен, когато вярваме, че можем да бъдем щастливи само когато ние го контролираме. Но колкото и да е привлекателна картината, нарисувана от нас в собствената ни глава, трябва да признаем поне на себе си, че е напълно нереалистична.

Животът на всеки човек се състои както от добри, така и от лоши моменти и всички те се случват с причина. И тези, и другите имат свое значение, дори ако някои от тях ви карат да се чувствате по-добре, а други развалят настроението ви и ви мачкат. Но как да различим добър момент от лош? Всъщност това зависи най-вече от това как гледаме на него.

Това, че се провалихме по пътя към избраната цел, не означава, че трябва да я изоставим. Нещо повече, това може да се превърне в възможност да научите нещо ново и да израснете над себе си. Повярвайте ми, всичко, което ни се случва, се случва само за по-добро, единственото, което трябва е да го разберем и да го приемем.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама