Сами определяте живота си. Не позволявайте на другите да пишат историята вместо вас!


Сами определяте живота си. Не позволявайте на другите да пишат историята вместо вас!
Снимка: iStock/Guliver

С годините животът увеличава хода, събитията вървят едно след друго, понякога ни вкарват във водовъртеж, а понякога просто минават покрай него. Има моменти, когато се чувствате като пътник във влак, стоите до прозореца и наблюдавате как минава животът. Но това ли искате наистина?

В оставащото ви време на този свят имаме две възможности: или реагираме на входящи събития, позволявайки на живота да ни контролира, тоест живеем в реактивен режим, или сами управляваме живота, задавайки ритъма и избирайки важни за нас задачи.

За да можете наистина да се придвижите към желания начин на живот и да изживеете остатъка от живота си, така както наистина искате, трябва сами да преминете в активен режим и сами да станете инициатор на събитията. И за това трябва много ясно да разберете какво искате да реализирате в дългосрочен план и да планирате времето си въз основа на тези цели, а не просто да реагирате на външни фактори.

Не позволявайте другите да определят чувствата и емоциите ви. Те не диктуват вашия живот, вие го правите!

Определете своите три приоритета

И така, първото, което трябва да правите всеки ден, е да си зададете въпроса: "Кои са трите приоритета, които си поставих за този ден?"

Проверка на настройката за приоритет: трябва да видите очевидната връзка между решаваната задача и желаната от вас цел в бъдеще. Само тогава планът ви ще работи.

ЖИВОТЪТ Е НЕЩО ПРОСТО: ОБИЧ. ДОМ. СПОДЕЛЕНОСТ.

Почувствайте своя ритъм

Всеки от вас има свой собствен ритъм. Някой е чучулига, а някой - бухал, някой е маратонец и има сили да прави дълги бягания, докато друг, също като мен, е спринтьор, високо продуктивен, но за кратко време. Въз основа на разбирането за себе си вие планирате бизнеса си. По-добре е хората, които стават рано, да определят най-трудните си приоритети сутрин, а останалите- следобед. По този начин, знаейки своя ритъм, поставете най-трудната задача, с най-висок приоритет, във времето, когато сте най-продуктивни. Прости рутинни задачи, които не изискват много усилия, не се колебайте да поставите в „непродуктивните“ часове.

Починете си

От голямо значение за вашата продуктивност е почивката. Не забравяйте, че енергията може да бъде взета от 4 източника: емоционален, умствен, физически, духовен. Какви почивки и кога ще вземете през деня? Как ще възстановите енергия си? Всичко това е много важно и трябва да го планирате внимателно.

Ако правилно сте определили приоритетите и сте ги изпълнили през деня, гарантирам ви, че ще чувствате удовлетворение всеки ден и бързо ще започнете да се приближавате до целите си!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама