Отървете се от страховете си с позитивни мисли и думи


Отървете се от страховете си с позитивни мисли и думи
Снимка: iStock

Ако искате да промените живота си към по-добро, започнете със съзнателно промяна на това, което мислите ... и това, което казвате на глас.

Важно е да разберете, че колкото и голям да е проблемът ви, колкото и да ви се струва трудна ситуацията, винаги мислите, основани на страха, и отрицателните думи, които говорим, позволяват нещата да станат неконтролируеми. Така че най-добрият начин да си върнете контрола, е да спрете да се притеснявате и да се оплаквате от тежкото си положение и да разберете, че вашите страхове не съществуваТ- те са просто едни лоши мисли!

В главата ви е непрекъснат поток от базирани на страха мисли, защитни емоции и вярвания, които са изградени от минали преживявания.

Защо това ми се случва?

Защо никога не мога да си почина?

Никога няма да успея да се справя с това.

Каква е ползата? Никой не се интересува така или иначе.

Осъзнаването е първата стъпка към промяната! След като разпознаете мрачната реалност, която създавате за себе си, можете да отстъпите назад и да наблюдавате къде ви отвежда. Ако не ви харесва къде ви отвежда, се успокойте, защото истината е, че имате силата да го промените. Това ще стане, като заместите негативните мисли и думи с такива, които внушават надежда, вяра, увереност, смелост и решителност.

6 СТЪПКИ КЪМ ЩАСТИЕТО

Каквото и да ви събори, признайте страха, който го представлява и незабавно преминете в настъплението и говорете обратно на страховете си с бомбардировка от емоционално заредени думи. Не се страхувайте да вербализирате това.

Усещате ли как силни и емоционално заредени думи могат да повдигнат настроението ви и да ви задвижат напред? Истината е, че колкото по-положителни са вашите мисли и думи, толкова по-уверени ще се чувствате и по-лесно ще бъде да изместите перспективата и да видите алтернативни действия, които са отворени пред вас. Това ви дава надежда и ви позволява да видите по-висок резултат. И така да се отървете от страховете си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама