Понякога плановете ви не се получават, защото Вселената ви е подготвила нещо по-добро


Понякога плановете ви не се получават, защото Вселената ви е подготвила нещо по-добро
Снимка: iStock/Guliver

Къде си мислихте, че ще бъдете на този етап от живота си? Може би вашата мечтана работа се оказа по-скучна, отколкото си представяхте? Или може би просто сте прекратили връзка с човека, с когото сте мислили, че ще бъдете цял живот? Каквото и да ви се е случило, знайте, че не сте сами!

Много хора минават както през светлите, така и през мрачните дни, които им е отредила съдбата. И ако на този етап си мислите, че животът ви е обърнал гръб, защото нещата, които сте си пожелали не са се случили, помислете за миг! Може би ви предстои нещо много по-хубаво от това, което искате!

ДОКАТО ВЯРВАТЕ В НЕЩО, ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА

Много от нас имат фиксирана представа за това как трябва да изглежда животът ни.

Твърде често ние обръщаме цялото си внимание на това, което чувстваме, че липсва в живота ни. Когато правим това, ние не успяваме да признаем кое е правилното в живота ни. Докато се регистрирате със себе си, може да осъзнаете някои доста страхотни неща, които съвсем неочаквано са влезли в живота ви. Не сте срещнали голямата романтична любов в живота си? Е, какво ще кажете за цялата любов, която получавате от приятелите ви? Не сте сигурни в кариерата си? Помислете с кого сте се запознали заради тази неприятна работа и с какво тези хора са ви помогнали. Апартаментът ви е твърде малък? Но не е ли точно в града, който обичате? Все още ли си мислите, че всичко е срещу вас и не ви се случват хубави неща?

Това, върху което избираме да се съсредоточим, се разширява. Започвайки с това, което имате и което ви прави щастливи, е основа за вас да привлечете повече от това, което искате в живота си. Затова бъдете мили към себе си, признайте какво срещате по пътя си и признайте докъде сте стигнали. Повярвайте ми - ако обърнете внимание на нещата, които имате в този момент, ще разберете защо понякога животът не ни предоставя това, което искаме.

Когато положите всички усилия да постигнете мечтата си, може да бъде разочароващо, когато нещо, за което сте работили, не се получи така, както сте предвидили. Това е така, но... Понякога животът ви тласка в друга посока, защото Вселената има нещо още по-добре планирано за вас. Нещата, които не се получават, са само леко отклонение към още по-голяма цел.

Не винаги можете да промените ситуацията, но със сигурност можете да контролирате реакцията си на случилото се. Може да не попаднете в университета, в който винаги сте искали да отидете, и тогава откривате, че училището, в което сте били приети, има още по-добра програма, която е подходяща за вашите нужди.

Представяме ви и няколко мили думи, които можете да кажете на някой, който е разстроен, заради това, че не е постигнал мечтата си. Може да ги повтаряте и на себе си:

Понякога плановете ви не се получават, защото Вселената ви е подготвила нещо много по-добро.

Животът е десет процента от това, което се случва с вас, и деветдесет процента - как реагирате на него.

Победителите не са хора, които никога не се провалят, а хора, които никога не се отказват.

Някои промени изглеждат отрицателни на повърхността, но скоро ще разберете, че в живота ви се създава пространство, за да се появи нещо ново и красиво.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама