Потърсете свещеното в незабележимото и със сигурност ще го намерите


Потърсете свещеното в незабележимото и със сигурност ще го намерите
Снимка: iStock

Всички духовни инструменти и мъдрост, от които се нуждаем, са скрити в самите нас. Това е типът просперитет, когато човек има всичко, а благословията и спокойствието текат като водопад върху него. Когато се събудите сутрин и не можете да повярвате, че това наистина е вашият живот.

Да откриеш такова щастие е възможно. И си струва всякакви усилия, защото това не зависи от никого отвън, освен от вас самите. Както всички ценности на този свят, такова щастие изисква всеотдайност и съзнание, за да започне трансформацията. Малко практика ще ви помогне да промените възгледите си и да погледнете на живота по нов начин.

Представяме ви няколко прости, но ефективни начина да погледнете на света от гледна точка на пълно изобилие, а не на липса.

Оценете малките неща

Спрете за минута и започнете да забелязвате детайлите по света. Вдишайте. Насладете се. Всички сме богати, ако гледаме на света с признателност и възхищение.

Научете се да виждате естествената красота и да оцените кратките, но хубави моменти, като пиенето на чай и приятелството. Само си представете колко прекрасно е, че духът ви се озова в този свят и в това тяло, за да можете да усетите топлината на одеялото, докосването на любяща ръка, способността да четете книга, да слушате музика, да се смеете, да плачете, да обичате.

Вниманието ни изпълва с енергия, така че когато видите красотата на най-малките детайли от ежедневието, усещате как положителната енергия започва да кипи вътре във вас. Потърсете свещеното в незабележимото и със сигурност ще го намерите.

НЯКОЛКО ПРАВИЛА ЗА ЩАСТЛИВ ЖИВОТ

Отворете ума си за мъдростта на природата

Изненадата трябва да се разпростре върху природния свят. Спрете за миг, за да вдишате миризмата на бор, слушайте звука на дъжда и птичите песни. Изгрев, залез, въртене на земята - всичко това са чудеса.

Съзнателно поздравете природата, забележете цялата й красота, богати цветове и нов живот. Следете внимателно променящите се сезони и оставете природата да ви научи на начините за развитие на изобилие. Има много от тези методи и всички те са вълшебни по свой начин. Възползвайте се от подаръците на природата.

Култивирайте в себе си постоянна благодарност

Като забележите всички предимства, изпратени към вас, можете да им отговорите с малък израз на благодарност, за да ускорите трансформацията. За да направите това, просто кажете „Благодаря!“. Този скромен жест отваря сърцето ви към изобилието, което ви заобикаля през цялото време. Колкото по-често казвате тази дума, толкова повече благословия ще видите и по-богати (на духовно ниво) ще започнете да се чувствате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама