Щастливите хора започват деня си с любов и благодарност


Щастливите хора започват деня си с любов и благодарност
Снимка: iStock/Guliver

Оказва се, че има невероятна връзка между това, което правят щастливите хора сутрин и това, което им помага да се чувстват уверени през целия ден! За повечето от нас сутринта започва много бързо и нямаме време за нищо. Преди да станем от леглото, будилникът ни звъни десетки пъти. И тогава тичаме около къщата полузаспали, опитвайки се да се събудим. Набързо грабваме някоя дреха, забравяме да вземе обяда или дори да целунем любимия човек. И всичко това, защото нямаме достатъчно време.

Но знаете ли, че щастливите хора предпочитат да се наслаждават на сутринта си? Изглежда, че те умеят да се радват на слънчевите лъчи и се насочват с усмивка към новия ден и новите възможности. Тези щастливи хора имат скромни сутрешни ритуали, които повишават собственото им чувство за благополучие.

Те ​​се събуждат с чувство на благодарност

Благодарността е пряко свързана с универсалното чувство на радост. Те започват деня си с любов. Това предполага, че те наистина ценят живота си и всичките му малки прелести. Преди да станат от леглото, всяка сутрин благодарят за новия ден, благодарят на Господ и на партньора си, който ги обича. А понякога дори пишат благодарности в личния си дневник, който съхраняват на специално място.

Те започват нещо ново всяка сутрин

Те знаят, че това е напълно нов ден, предназначен да започнат отначало и да направят нещо ново. Може би вчера за тях е бил кофти ден, с грешки и неуспехи, но днес е ден за успех и приключения. Хората, които не позволяват на лошите дни да им въздействат, имат невероятна сила. Упоритостта им подсказва, че имат конкретна цел, която ще постигнат и ще получат пълно щастие.

Молят се, медитират

Много щастливи хора живеят духовен живот. Молитвата е начин за комуникация с нашия създател и възможност да му благодарим. Медитацията помага на ума ни да се концентрира, успокоява нервите, а също така подкрепя нашия вътрешен свят.

Щастливите хора дори използват изявления, за да посочат как ще протече денят им. Всяка сутрин Стив Джобс се е гледал в огледалото и да си е задавал въпроса: "Ако днес беше последният ден от живота ми, бих ли искал да правя това, което планирам да правя днес?"

5 НЕЩА, КОИТО СИЛНИТЕ ЖЕНИ РАЗБИРАТ В ТРУДНИ МОМЕНТИ

Те не усложняват нищо и не бързат

Трудно е да се придържаме към сложния сутрешен ред, следователно, първоначално сме обречени на неуспех. Щастливите хора обикновено правят всички подготовки за следващия ден от вечерта. Те избират облеклото, правят си закуска и обяд от предната вечер. Една проста сутрешна рутина е много по-добра от многозадачността, която предизвиква само ненужно безпокойство и напрежение.

Те се упражняват

Упражнението насърчава по-добро здраве. А невротрансмитерите като серотонин, допамин и норепинефрин, които се произвеждат по време на упражнения, могат да помогнат да се отървете от някои от ефектите на стреса, както и да облекчите някои симптоми на депресия. Упражнението сутрин е една от първите задачи, които щастливите хора са свикнали да изпълняват. Те разбират, че силата на волята е много по-силна сутрин..

Те се наслаждават на обкръжението и са доволни от това къде се намират сега

Щастливите хора винаги ще намерят време да се насладят на обкръжението, получавайки заряд от положителни емоции. Те живеят в настоящето и точно в това, което е важно за тях днес, а не вчера.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама