Силата на самодисциплината: 7 съвета как да я овладеете


Силата на самодисциплината: 7 съвета как да я овладеете
Снимка: iStock

За да постигнете каквото и да било в този живот, до голяма степен трябва да имате дисциплина - независимо дали става въпрос за професионалния или личния ви живот. В тази статия ще ви дадем 7 съвета как да овладеете самодисциплината си и да бъдете по-успешни във всяко начинание.

1. Започнете с малко, спечелете повече

Вместо да се чувствате претоварени от големи цели, започнете с 5-минутни упражнения, които изграждат инерция и увереност. Тези дребни действия засилват самоконтрола и проправят пътя за формиране на по-големи навици.

2. Разберете какви ситуации ви изкушават да се отклоните от целите си

Познаването на вашите слабости ви позволява да ги предвидите и да ги навигирате, предотвратявайки дерайлиране, преди да се случи.

Вижте още: 10 съвета за отключване на пълния ви потенциал

3. Заглушете негативния саморазговор, който саботира напредъка ви

Практикувайте състрадание към себе си, възхвалявайте усилията си и гледайте на неуспехите като на възможности за учене и растеж.

4. Впрегнете силата на "Не"

Не се страхувайте да отказвате молби, които изтощават енергията ви или са в конфликт с целите ви. Казването на "не" ви дава сила да дадете приоритет на вашето благополучие и да се съсредоточите върху това, което наистина има значение.

5. Възнаграждавайте се стратегически

Положителното подсилване работи! Празнувайте победите си, независимо колко малки са, със значими награди, които са в съответствие с вашите ценности. Това подхранва мотивацията и ви държи на път.

Вижте още: 6 неща, които силните и уверени жени правят по различен начин

6. Обградете се с подкрепящи хора, които насърчават растежа ви и ви държат отговорни

Споделянето на вашите цели и напредък с доверени приятели или треньор може да повиши вашия ангажимент и да осигури жизненоважна система за поддръжка.

7. Грешките и неуспехите са неизбежни

Не се иронизирайте! Гледайте на тях като на учебен опит и ги използвайте, за да коригирате подхода си и да постигнете още по-силен напредък напред.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама