Как да впрегнете силата на волята, за да постигнете целите си


Как да впрегнете силата на волята, за да постигнете целите си
Снимка: iStock

Какво ни кара да действаме и как можем да впрегнем силата на волята, за да постигнем целите си? Ето 7 ключови урока, които ще ви помогнат. И не забравяйте, че самодисциплината е пътуване, а не дестинация.

1. Волята е мускул

Точно както всеки друг мускул, силата на волята трябва да бъде тренирана и упражнявана, за да стане по-силна. Участието в дейности, които изискват самоконтрол, като устояване на изкушението или придържане към рутинна тренировка, може постепенно да изгради вашите запаси от сила на волята.

2. Емоционалната интелигентност има значение

Нашите емоции играят основна роля в способността ни да упражняваме самоконтрол. Разбирането и управлението на емоциите ви може да ви помогне да направите по-добър избор и да останете на път, дори когато сте изправени пред предизвикателства.

3. Средата е ключова

Вашата среда оказва значително влияние върху вашата самодисциплина. Създайте среда, която подкрепя вашите цели, без разсейвания и изкушения. Това може да включва разчистване на работното ви пространство, поставяне на граници с другите или планиране на време за целенасочена работа.

Вижте още: Ключът към щастието: 10 закона на Дийпак Чопра

4. Навиците управляват деня

Изграждането на положителни навици е един от най-ефективните начини да повишите самодисциплината си. Като замените непродуктивните рутинни процедури с полезни, можете да управлявате пътя си към успеха, без да разчитате само на силата на волята.

5. Напредък, а не съвършенство

Стремежът към съвършенство може да бъде парализиращ и да доведе до самосаботаж. Вместо това се съсредоточете върху постигането на напредък, независимо колко малък е. Празнувайте победите си, учете се от неуспехите си и продължавайте напред.

6. Силата на "Защо"

Свързването на вашите цели с по-дълбока цел може да осигури мощен източник на мотивация и самодисциплина. Напомнянето на себе си защо целите ви имат значение може да ви помогне да останете ангажирани, когато нещата станат трудни.

Вижте още: 20 изречения, които ще ви дадат повече емоционален контрол

7. Самосъстраданието е от решаващо значение

Бъдете добри към себе си, когато се подхлъзнете. Всеки прави грешки. Практикуването на състрадание към себе си може да ви помогне да се възстановите от неуспехите и да останете на път в дългосрочен план.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама