6 неща, които силните и уверени жени правят по различен начин


6 неща, които силните и уверени жени правят по различен начин
Снимка: iStock

Ако някога сте гледали умна, властна жена да влиза в стаята и да се държи с класа, изящество и стил, знаете какъв ефект може да има върху хората около себе си.

Не става дума за това да бъде груба, взискателна или шумна, а по-скоро нейната светлина, която я води през трудностите, блести толкова ярко, че другите просто искат да следват нейните стъпки. Тя е силна жена, която контролира - и вие също можете да бъдете.

6 неща, които уверените жени правят по различен начин:

1. Решават да бъдат могъщи

В този живот няма човек сред нас, който да не изпитва страх, безпокойство, несигурност и всякакви други "негативни" емоции, които могат и ще ни съборят, ако им позволим. Лесно е да оставите тези натрапчиви мисли да останат. Но силните жени са избрали да вземат решението да се отдадат изцяло на себе си, каквото и да стане. Те наистина приемат идеята, че никога няма да дадат на нещо (или на някого) властта да ги пречупи.

Вижте още: 6 безспорни черти на жената с висока стойност

2. Знаят какво представляват

Да живееш в синхрон с ценностната си система е похвално, тъй като не позволяваш на никой друг да те убеждава в противното. Когато не живеете автентично, очаквайте да възникнат проблеми, когато всъщност не знаете какви са вашите ценности.

Силните жени отделят време, за да обърнат внимание на това, което е най-важно за тях, като същевременно правят вътрешни проверки от време на време, за да се уверят, че не се придържат към идеали и ценности, които вече не отговарят на живота им. Силните, стабилни, сигурни жени са наясно, че ако не изоставят това, което вече не им служи, може да превърне "почтеното" в негъвкаво и ограничаващо. И те просто не желаят да прекарат живота си като някой, който не са.

3. Имат дълбока и значима вяра в способността си да оцелеят

Въпреки че невинаги е лесно да "запазите вярата" в трудни времена, силните жени си припомнят всички изпитания, премеждия и травми, с които са се сблъсквали, през които са преминали и са се учили от миналото. Всъщност това е постоянно вдъхновение за тях.

Те виждат факта, че все още стоят и намират причини да се усмихват, като всички доказателства, от които се нуждаят, за да знаят, че ще бъдат нещо повече от "ОК", но и по-мъдри, и по-силни, след като преминат през каквото и препятствие, пред което са изправени.

В съзнанието им няма съмнение, че могат да преодолеят всичко, което животът им поднесе. Дори в най-лошите времена те са достатъчно силни, за да успеят.

Вижте още: 3 стъпки, с които да сбъднете мечтите си през 2024

4. Не го насилват

Макар че може да ви боли да оставите нещо или някой да продължи напред, силните жени знаят, че колкото по-здраво се вкопчите в нещо, толкова по-силно то ще се отдръпне.

Поради тази причина те живеят автентично в собственото си пространство и позволяват на това, което е предназначено за тях (и заслужава тяхното време и внимание), да влезе и да остане само. Ето защо, когато нещо свърши, няма да ги намерите да тичат след него или да се опитват да убедят друга страна да остане. Това не означава, че не се нараняват или не се чувстват разочаровани; просто приемат тези чувства като част от процеса на скръб.

5. Те инвестират в себе си

Независимо дали научават нещо ново, полагат повече усилия в гардероба си, настояват да ходят на фитнес, за да бъдат здрави, или правят тази голяма крачка и ходят на терапия, силните, стабилни и сигурни жени знаят, че инвестициите, които правят за себе си и за своя живот предлагат гарантирани дивиденти.

Те се опитват да правят нещо всеки ден, за да продължат напред, дори ако това е просто да четат какво се случва по света, да размишляват с креативен колега или да научават нова дума. За тях е важно да поставят себе си на първо място.

Вижте още: 6 личностни черти, които показват, че сте умна жена

6. Те знаят своята стойност - и я почитат

Силните жени невинаги се чувстват красиви, умни, очарователни, интересни или дори привлекателни, но знаят, че самата им същност има вътрешна стойност. Те знаят какво са готови да дадат, към какво работят и какво предлагат на света. Когато попаднат в ситуация с някой, който обезценява това, те са първите, които теглят черта в пясъка. Защото ценят преди всичко себе си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама