6 личностни черти, които показват, че сте умна жена


6 личностни черти, които показват, че сте умна жена
Снимка: iStock

Не се заблуждавайте, интелигентността не е нещо, с което просто се раждате. Това също е нещо, което придобивате.

Умната жена е способна да учи, запомня и борави добре с това, което знае. Тя използва своята интелигентност, за да решава проблеми и бързо да се адаптира към нови ситуации.

Ето признаците, които показват, че сте умна жена...

1. Достатъчно мъдра сте, за да оставяте някои неща

Нека ви попитаме нещо? Кой е по-умен: Човекът, който знае, че е прав и спори до посиняване, или човекът, който предпочита да остави нещата да преминат?

Не ни разбирайте погрешно, понякога е важно да отстоявате позицията си. Светът има нужда от хора, които ще се противопоставят на несправедливостта и ще се опитат да поправят грешките. Но често това не се случва, когато се окажем упорити в спорове за неща, които всъщност нямат значение. 

Умната жена избира да се освободи от негодуванието и горчивината, така че да не ѝ тежат, знае кога да позволи на нещата да идват и да си отиват от живота ѝ.

Вижте още: 5 неща, които психически силните жени правят, за да преодолеят съмнението в себе си

2. Грижите се за другите хора

Умните хора имат емпатия и състрадание. Но защо връзката между интелигентността и грижата? Е, това са признаци на емоционална интелигентност. Това означава, че можете да разпознаете чувствата на другите и да ви пука за тях. Вие сте внимателни, за да изградите по-здрави взаимоотношения. Това помага на хората да ви вярват и да ви уважават. В крайна сметка емоционалната интелигентност е част от когнитивната интелигентност. Така че двете вървят ръка за ръка.

3. Имате отворен ум

Най-бързият начин да направите своя свят малък е да затворите ума си. Когато правим предубедени преценки за хората и нещата около нас, ние правим точно това.

Умните жени знаят, че има много уроци, които трябва да се научат от неща, които са различни. Ето защо те са склонни да не приемат нищо за номинална стойност. Те решават сами.

Вместо да бързате да правите предположения, вие предпочитате да се въздържате от каквито и да било. Отворени сте, ако искате да търсите алтернативни гледни точки. Опитвате се да подхождате справедливо към нещата, вместо да внасяте собствени пристрастия.

Дори учени са открили, че колкото по-непредубедени сте, толкова по-висок резултат получавате на тестове и изпити. Още едно доказателство, че непредубедеността е свързана с интелигентността.

4. Вие сте любопитни за хората и живота като цяло

"Заменете преценката с любопитство." – Лин Нотидж

Точно това правят умните жени.

Изследванията показват, че интелигентните хора са любопитни. Те задават въпроси, търсят нови идеи и нови усещания.

Вижте още: 10 тайни на най-интригуващите жени

5. Имате много здрав разум

В света има различни видове умни хора. 

Да бъдеш "умен на книги" е само едно. Вероятно сте чували да се казва, че някой е умен на практика, това също е важно в живота.

Здравият разум е способността ни да правим разумна преценка въз основа на ситуацията и фактите. Това е практическо умение за вземане на решения. Не всички трябва да сме пълни гении, за да сме умни. Всъщност изследванията дори предполагат, че хората с много висок коефициент на интелигентност могат да имат дефицит на здрав разум.

И нека си признаем - здравият разум е доста полезно умение за всяка жена от 21 век, която се ориентира в света.

6. Вие решавате проблеми, а не създавате проблеми

Животът ни залива с проблеми. Разбира се, те могат да ви съборят, но вие предпочитате да търсите решения, вместо да останете фиксирани върху проблема.

Умните жени са наистина добри в мисленето извън кутията. Те избират да влагат енергията си в творчески решения. Това, че се справяте с проблеми, показва, че имате и много други умни черти като логика, креативност, устойчивост, въображение и решителност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама