"Специални връзки“ – силна книга за мъжките момичета


"Специални връзки“ –  силна  книга за мъжките момичета
Снимка: iStock/Guliver

Има книги, от които просто не можеш да се откъснеш, докато не стигнеш до края. Защо? Какво ѝ трябва на една книга, за да е перфектна? Любовна история, заплетен сюжет, напрегната развръзка и всичко това поднесено на високо ниво от страна на писателя.

"Специални връзки" е точно такава книга. На пръв поглед сюжетът започва банално: среща, любов, дете, раждане, следродилна депресия, докато в един момент всичко не се преобръща с главата надолу. Сали Гудчайлд е 37-годишна американска журналистка – незaвисима, амбициозна и волева. До момента, в който не среща Тони Хобс, английски кореспондент на работа в Кайро. От тази страстна връзка Сали изведнъж се оказва и омъжена, и бременна. Често в любовта, обаче се намества предателството, а в тази история ще видите на стоицизъм е способна една жена, за да устои на превратностите на съдбата.

"Специални връзки" е книга, чийто сюжет не бива да бъде разказван подробно, тя трябва да бъде преживяна. Палитрата от събития и емоции ще осмисли часовете, които ще прекарате с героите на Кенеди, а в края ѝ ще се учудите, че книгата е написана от мъж, Дъглас Кенеди.

Много силен и тежък роман, който няма да ви остави и за минутка спокойни, преплитащ проблемите на днешното общество и най-вече тези на жените, които трябва да бъдат едновременно майки, личности, работещи жени и при това да се запазят цели.

"Специални връзки" носи посланието, че колкото и грешен избор да сме направили винаги може да извлечем полза за себе си и да станем по-силни и дори по-щастливи!

Така, че преди да я захванете: направете си чай, осигурете си любимите сладки, изключете телефона и… приятно удоволствие!

Ето някои от многото моменти в "Специални връзки“, които те карат да спреш и да помислиш върху тях:

По същество скръбта се корени в осъзнаването, че никога не можеш да избягаш от сполетялата те покруса. Може да има моменти, когато успяваш да се справиш с остротата ѝ; когато болката временно утихва. Но истинският проблем със скръбта е нейната трайност. Тя не си отива. И макар че на едно ниво плачеш заради понесената загуба, плачеш още и защото знаеш, че няма спасение от тази загуба – каквото и да правиш, тя се е превърнала в неразделна част от теб и завинаги променя светогледа ти.

За да можеш да вървиш напред, трябва да изгубиш надежда.

Всеки, който твърди, че е запазил приятелски чувства с партньора си при развода, е лъжец.

Никога не бива да се подценява мъжката изобретателност в прикриването, особено когато опира до секс.

Това е развод. А при развода всичко става грозно.

Бяха просто двама души, които причиниха трагедия, като искаха нещо, което не можеха да имат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама