Спрете да планирате живота си и да търсите себе си


Спрете да планирате живота си и да търсите себе си
Снимка: iStock

Изживейте този живот с цялата си душа и сърце, без да му мислите много!

Спрете да се опитвате да намерите себе си

Твърдението, че трябва да погледнем вътре в себе си и да открием истинската си същност е доста популярно. Но китайските философи са били скептично настроени към концепцията за истинското "Аз", особено към абстрактното. Те твърдят, че хората са многостранни същества, които се развиват само ако живеят във външния свят и не се фокусират върху себе си. Личността ни се формира в резултат на нашите действия: как взаимодействаме с други хора, как реагираме на нещата, какво правим.

Вие се държите различно всеки път, когато водите разговор с майка си, някой по-млад колега, зъболекар и близък приятел. Всички сме сложни същества, които всеки ден трябва да се справят със своя вид. И всеки такъв сблъсък ни показва една нова гледна точка.

Кои сме, се определя от нашите модели на поведение и емоционална рутина, която се превръща в навик за нас. А това също означава, че имаме много възможности за това как да се държим и какви да станем.

Вижте света като нещо непредвидимо

Свикнали сме да проектираме собствената си неизменност и стабилност върху света около нас. Разбира се, ние разбираме, че животът може да се промени, но в същото време упорито продължаваме да приемаме, че светът е предсказуем и просто трябва да разберем как да се адаптираме към него.

Ако човек счита себе си за надарен в математиката, тогава продължава избрания от него академичен път. Ако му се струва, че той не може да живее без приключения, това се отразява на търсенето на партньор със същите хобита.

КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ ЖИТЕЙСКАТА СИ ЦЕЛ

Спрете да планирате живота си

Когато планирате, вземате решения въз основа на бъдещата си визия за себе си, а не на това, какви искате да станете. Няма нужда да се насилвате и да мислите върху важни решения.

Следвайте съветите на по-мъдрите хора и започнете с прости, но изпълними решения. Така че, ако искате да смените работата, да прекратите отношенията или да се преместите, вземането на решение ще бъде много по-лесно, ако изпитате нещо ново в по-малък мащаб.

Бъдете слаби

Ние сме научени още от детството си да бъдем силни и настойчиви в желанията си. Но според някои мъдреци, слабостта е по-мощна от силата. Тук обаче не говорим за пасивност. Напротив, трябва да осъзнаем, че в този свят всичко е взаимосвързано. И това разбиране може да ни помогне да съжителстваме хармонично с други хора.

Хармонията насърчава способността за влияние. Така че, вместо да влияете директно на хората, започвате да забелязвате как можете деликатно да промените ситуацията, така че те да нямат усещането, че се опитвате да доминирате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама