Съдбата ви дава способността да направите свой собствен избор


Съдбата ви дава способността да направите свой собствен избор
Снимка: iStock/Guliver

Вярвате ли в съдбата? Понякога ни се струва, че всички събития в живота ни са предварително определени и че не можем да направим нищо, за да ги променим. Всъщност няма нищо по-грешно от тази мисъл. Когато става въпрос за съдбата, последната дума винаги е ваша!

Понякога ни е трудно да поемем отговорност за неприятни събития, които се случват в живота ни. Следователно ние полагаме цялата отговорност за тях на съдбата си. Но сериозно ли мислите, че животът ви е избран от някой друг?

Искате истината? Животът, който живеете, принадлежи само на вас. Всичко зависи от вашия свободен избор.

Нито един човек няма предварително определен живот. Всички обстоятелства, които ви правят нещастни, могат да бъдат променени от вас по всяко време. Проблемът е, че самите ние сякаш не разбираме себе си, фокусирайки се само върху негативната страна на живота.

Всички ограничения, пред които сме изправени, съществуват повече в съзнанието ни, отколкото в действителност. С други думи, ние се ограничаваме само защото не искаме да полагаме усилия за нарушаване на тези граници.

Да, наистина можете да ги нарушите. Ако решите да направите нещо, тогава никакви пречки не могат да ви спрат.

Умът ви има почти неограничена сила. Ако искате да постигнете нещо, ще го постигнете.

Поемете отговорност!

НАЙ-ВАЖНИТЕ НЕЩА В ЕДИН ЧОВЕК СА ТОПЛИНАТА И ДОВЕРИЕТО

„Живот“ е думата, която произнасяме лесно, защото всички живеем. Но толкова лесно ли е да живеем, колкото ни се струва? Не, изобщо и когато отказваме да поемаме рисковете за живота, разбираме това особено ясно. Защо наричаме това риск? Защото винаги е труден избор, защото животът не е само пряк път; това са постоянни възходи и падения.

Ако разбирате, че сте в риск, знаете, че избирате живота, който искате да живеете. Че няма съдба, предварително определена от по-горе, която би могла да ви накара да продължите да живеете живот, който ви прави нещастни.

Няма значение дали сте млад, зрял или вече възрастен човек. На всеки етап от живота си се сблъсквате с проблеми, болка, страдание, загуба ... Но вие сте в състояние да ги преодолеете, защото имате необходимите сили за това. И не обвинявайте съдбата! Всяка наша стъпка има своите последствия и това са само част от тях.

Съдбата може да ви отведе до разклона на пътя, но вие сте тези, които избират посоката!

Когато знаете, че съдбата зависи от вашия избор, трябва да започнете да поемате риска да изберете и да направите грешки. Имайте смелостта да вървите срещу хода на живота си, ако не сте съгласни с него. И никога не си позволявайте да мислите, че не сте в състояние да направите нищо - защото последната дума винаги е ваша!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама